implant dentar
zoom

Cele mai mari frici ale pacientilor inaintea unui implant dentar

Pentru toate persoanele care se confrunta cu pierderea dintilor, aparitia solutiei reprezentate de un implant dentar a reprezentat cea mai buna veste din ultimele decenii. Este vorba despre o piesa din titan, din zirconiu sau dintr-un alt material biocompatibil 100% cu organismul uman, care tine loc de radacina a dintelui.

Disponibil si in clinica stomatologica dentalpremier.ro, acest tratament este indicat tuturor categoriilor de varsta, de la 18 ani pana la varste foarte inaintate, indiferent daca dintii au fost pierduti ca urmare a unor afectiuni, in urma unor lovituri accidentale sau din diferite alte cauze.

Singurele motive care le mai fac pe unele persoane sa stea pe ganduri, atunci cand vine vorba de un implant dentar, sunt cateva frici, formate pe baza unor simple zvonuri. Iata care sunt cele mai frecvente!

Teama de durere

Cu ceva timp in urma, orice vizita la dentist era asociata cu senzatia de durere. Tocmai de aceea, unele persoane ajungeau sa se teama la simpla vedere a medicului stomatolog sau indata ce faceau primii pasi intr-un cabinet de specialitate. Astazi insa, lucrurile nu mai stau nici pe departe asa.

implant dentar

Datorita tehnicilor avansate de inserare a implanturilor, pacientii nu resimt niciun fel de disconfort nici in timpul operatiei si nici dupa aceea. De fapt, imediat dupa interventia chirurgicala de inserare a noilor radacini artificiale este posibila reluarea activitatilor zilnice normale, urmand tratamentul prescris de medicul specialist.

Varsta reprezinta un impediment?

Singura categorie de persoane care nu poate beneficia de un astfel de tratament de restaurare a dintilor lipsa este reprezentata de pacientii cu varsta mai mica de 18 ani. In rest, nu exista o limita superioara de varsta, din moment ce inclusiv persoanele centenare se pot bucura de avantajele oferite de un implant dentar.

Daca starea de sanatate permite, faptul ca ai 70, 80 de ani sau chiar mai mult nu constituie deloc un impediment. De fapt, in aceste cazuri rata de succes a interventiei este la fel de ridicata ca atunci cand vine vorba de persoanele tinere.

De exemplu, faptul ca exista o anumita pierdere sau atrofie osoasa nu reprezinta un impediment. In acest caz, se poate realiza o aditie de os, un sinus lifting sau o restaurare cu implant subperiostal. Asadar, se gaseste solutia optima pentru fiecare pacient, in functie de problemele specifice cu care se confrunta.

Cat de complicata este procedura?

Spre deosebire de ceea ce cred unele persoane, un implant dentar nu reprezinta o procedura complicata. De fapt, etapele tratamentului sunt foarte clare si totul incepe cu pregatirea. Se realizeaza o consultatie, radiografii, uneori si o tomografie computerizata, pentru aprecierea starii de sanatate a pacientului.

Urmeaza etapa chirurgicala, in cadrul careia implantul se insereaza in osul maxilar sau mandibular. Dupa aceea, se asteapta intre doua si sase luni, in functie de caz. In aceasta perioada, implantul se prinde sau se sudeaza in os, in cadrul unui proces care poarta numele de osteointegrare.

In cadrul etapei protetice se face o mica incizie in dreptul implantului si se monteaza un conformator gingival, care permite vindecarea estetica a gingiei. Apoi se monteaza un bont de transfer cu care se ia amprenta pentru lucrarea finala, realizata in laboratorul de tehnica dentara. Este vorba despre dintii ficsi, a caror fixare se va realiza prin cimentare sau insurubare.

Daca te confrunti cu problema dintilor lipsa, alege tratamentul cu implant dentar! Este cea mai buna solutie, eficienta pe termen lung!