zoom

Ce poti face daca ai un cui in cauciuc?

Ni se poate intampla tuturor. Vezi cuiul acela mic cum iese din anvelopa sau auzi cum aerul iese din anvelopa in care se afla cuiul. Inainte sa treci la starea de disperare, cauta solutii. In acest articol iti explicam ce poti face in momentul in care anvelopa ta are un cui. Sfaturile vin de la specialistii in servicii de vulcanizare Cluj.

Afla in ce zona a anvelopei este de fapt cuiul

In cazul in care cuiul este inspre zona centrala anvelopa va putea fi salvata. In cazul in care se afla pe partile laterale sau in lungul exteriorului anvelopei, cauciucul va trebui schimbat.

Trece ceva prin intepatura?

Daca prin locul in care se afla cuiul nu iese nimic, sau daca vorbim despre o scurgere de aer minora, este in regula sa conduci pe distante scurte pana cand ajungi la un magazin de reparatii sau chiar la o vulcanizare. In cazul in care vorbim despre o scurgere majora de aer nu va fi recomandat sa conduci cu masina.

Poti verifica asta punand degetul in zona in care se afla intepatura pentru a simti aerul care iese. In cazul in care te aflii acasa, daca dai cu spray cu apa si sapun in jurul cuiului si zona face bule inseamna ca aerul iese din anvelopa. Daca poti sa auzi cum aerul iese, atunci anvelopa cu siguranta nu va rezista suficient de mult pentru a putea conduce. Indiferent de situatia in care esti, nu scoate cuiul pana cand nu ajungi la vulcanizare.

Masina ta are pana?

In cazul in care roata incepe sa se lase, inseamna ca ai facut pana si in cazul acesta nu trebuie sa conduci. Condusul cu pana dauneaza anvelopei si va trebui sa o schimbi. Daca ai roata de rezerva, schimba roata cu pana si du anvelopa gaurita la vulcanizare.

In cazul in care pe masina ai anvelope run flat sau rezistente este posibil sa nu vezi ca a fost pierduta toata presiunea pentru ca acestea sunt facute sa sustina in mod eficient greutatea masinii in cazul in care anvelopa se sparge. Poti conduce in siguranta pana la vulcanizare cu astfel de anvelope.

Aceste anvelope au peretii laterali speciali care te lasa sa conduci in continuare, chiar daca presiunea este necorespunzatoare. Tinand cont de anvelopa, poti conduce aproximativ 100 km cu viteza de 80 km la ora. Este nevoie sa citesti in acest sens specificatiile anvelopei pentru viteza si distanta.

Cat timp pot fi utilizate anvelopele de rezerva de tip gogoasa?

Aceste anvelope au rolul de a te ajuta pana la cel mai apropiat service. Este recomandat sa tii cont de specificatiile rotii de rezerva si sa verifici manualul proprietarului sau marcajele de pe roata. In general poti conduce cu ele cam 100 km cu o viteza de 80 km pe ora.

Indiferent de situatie, in momentul in care trebuie sa mergi la o vulcanizare, alege de fiecare data cea mai apropiata varianta, astfel incat sa nu risti sa ramai cu vehiculul imobilizat pe drum si sa fie nevoie sa apelezi la platforma.