zoom

Sfaturi utile pentru intretinerea instalatiei de aer conditionat a masinii tale

In momentul in care vrei sa iti intretii corect masina, recomandarea noastra este aceea de a apela la un service auto unde sa poti gasi servicii de foarte buna calitate, inclusiv pentru inlocuirea freonului.

Aerul conditionat din masina functioneaza cu un gaz care trebuie reincarcat in mod regulat. Incarcarea aerului conditionat se face in medie la fiecare 3 ani, la un pret de care variaza in functie de mai multe criterii ale service-ului. Fara reincarcare regulata, aerul conditionat nu mai poate produce aer rece in mod corespunzator. Firmele care se ocupa de incarcare freon masina respecta anumiti pasi care permit acestei instalatii sa functioneze cat mai corect cu putinta. De aceea este recomandat sa apelezi de fiecare data la servicii de buna calitate.

 Cum functioneaza o masina de aer conditionat?

Aerul conditionat care nu functioneaza corect nu trebuie neaparat sa fie reincarcat. Pentru a fi sigur, este esential sa intelegem cum functioneaza. Gazul frigorific sau agentul frigorific prezent in sistemul vostru efectueaza un ciclu in care este comprimat, racit si expandat. Iata un scurt rezumat al functionarii aerului conditionat al masinii:

  • Actionat de motor printr-un scripete conectat la centura accesorie, compresorul creste presiunea gazului;
  • Condensatorul de aer conditionat se ocupa apoi de racirea si lichefierea gazului cu aerul ambiant adus din fata masinii;
  • Gazul trece printr-un deshidratator echipat cu un filtru pentru a scapa de apa si impuritati;
  • Apoi, evaporatorul de aer conditionat creeaza o expansiune (lichid in gaz), rezultand o scadere suplimentara a temperaturii;
  • Aerul rece este apoi trimis in habitaclu;
  • La randul sau, gazul porneste din nou pentru o cotitura.

De ce trebuie sa reincarcati aerul conditionat intr-o masina?

  • de ce reincarcati aerul conditionat automat

Primul motiv pentru reincarcarea aerului conditionat al masinii este in mod firesc sa va puteti racori autotorismul atunci cand este prea cald. De asemenea, trebuie sa va reincarcati aerul conditionat, deoarece daca este gol, nu il puteti utiliza. Cu toate acestea, un sistem de aer conditionat care nu functioneaza niciodata risca sa fie deteriorat. Este posibil sa aveti scurgeri de aer conditionat care trebuie reparate. In plus, majoritatea dezghetarilor necesita aer conditionat. O defectiune a aerului conditionat sau o reumplere goala va pot lasa, prin urmare, cu geamuri aburite, ceea ce este desigur periculos atunci cand conduceti.

Atunci cand ti se desumfla rotile sau se faci pana, mergi la o vulcanizare auto. Atunci cand ai probleme cu partile mecanice ale masinii, mergi la un mecanic foarte bun. In momentul in care ai probleme cu sistemul electric, mergi la un electrician auto. Exact asa se intampla si cu freonul de la masina ta. Atunci cand nu mai ai freon trebuie sa apelezi la specialisti pentru a incarca masina cu freon si este complet nerecomandat sa faci asta singur acasa. Freonul este toxic si in plus, va trebui sa te asiguri ca pui cantitatea potrivita. Atunci cand nu mai freon, instalatia de aer conditionat nu mai merge. In momentul in care ai prea mult, poti genera alte probleme in instalatia de aer conditionat.