zoom

Vezi cum te poate afecta anestezia in timp

Atunci cand trebuie sa ne operam ne temem de efectele anesteziei generale. De aceea, vom analiza impreuna cu doctormit.ro daca este adevarat sau nu ca anestezia generala iti scurteaza viata sau nu.

Multe din interventiile chirurgicale necesita utilizarea anesteziei, respectiv administrarea unor medicamente cu scopul de a preveni sau de a reduce durerea. Indiferent de metoda de administrare a acestor medicamente, fie prin injectie sau prin inhalarea unui gaz ilariant sau vapori, anestezia afecteaza sistemul nervos prin blocarea impulsurilor nervoase, respectiv prin blocarea durerii.

In functie de tipul procedurii medicale, anestezia iti poate amorti o parte a corpului sau te poate adormi complet. Scopul anesteziei este de a ajuta pacinetul sa se simta cat mai confortabil in timpul interventiei.

Aflam de la doctormit.ro ca anestezia este folosita de medici pentru a reduce sau a elimina durerea, pentru a se asigura ca pacientul este intr-o stare de somn sau este inconstient in timpul interventiei medicale, ca pacientul va sta nemiscat pe masa de operatie in timpul operatiei si pentru a elimina posibilele amintiri neplacute din timpul procedurii.

Pentru unele persoane, anestezia este una dintre cele mai infricosatoare etape ale unei operatii. Insa, in realitate, riscurile anesteziei sunt foarte mici.

Cele mai frecvente efecte ale anesteziei pe termen scurt care apar la cei mai multi pacienti, atunci cand se trezesc din anestezie sunt senzatia de greata, durerea in gat din cauza tubului de intubat care este folosit pentru anestezia generala sau o durere minora in zona in care a fost injectat anestezicul.

Cu toate ca substanta anestezica este eliminata din organism destul de repede este posibil sa te simti ametit sau confuz in primele 24 de ore dupa realizarea interventiei chirurgicale.

Cu privire la efectele anesteziei generale pe termen lung, aflam de la doctormit.ro ca zicala conform careia viata se scurteaza de la anestezia generala este doar un mit. Cei mai multi din pacienti nu vor avea efecte secundare pe termen lung. Insa, exista sanse destul de mari ca adultii mai in varsta sa aibe efecte secundare care dureaza mai mult de cateva zile. Dintre aceste efecte secundare merita sa amintim:

  • Delir postoperator. Unele persoane pot sa devina confuze, dezorientate sau pot avea probleme in a-si aminti de lucrurile dupa operatie. Acestea dezorientare dispare de cele mai multe ori dupa aproximativ o saptamana.
  • Disfunctie cognitiva postoperatorie. Exista unele persoane care pot avea probleme de memorie in curs de desfasurare sau alte tipuri de deficinte cognitive imediat dupa interventie. Insa, acesta poate fi un rezultatul mai mult al operatiei in sine, decat un efect al anesteziei.

Conform doctormit.ro, anestezia generala este foarte sigura. Procedura chirurgicala este cea care pune in pericol pacientul si nu anestezia generala.

Alte informatii puteti descoperi din urmatorul videoclip DoctorMIT:

https://www.youtube.com/watch?v=R1VNyZ6ma9k&feature=emb_title