rulment contrafacut
zoom

Cum pot sa identific un rulment contrafacut?

In industrie, calitatea si autenticitatea rulmentilor sunt de o importanta cruciala pentru functionarea corecta si sigura a echipamentelor si masinilor. Din pacate, exista pe piata rulmenti contrafacuti sau de calitate scazuta care pot pune in pericol eficienta si siguranta operatiunilor.

Verifica sursa de provenienta

Un prim pas important in evitarea rulmentilor contrafacuti este sa cumparati de la surse de incredere si distribuitori autorizati. Furnizorii de renume si distribuitorii oficiali lucreaza cu producatorii de rulmenti autentici si ofera produse originale si de calitate. Evitati achizitionarea de pe site-uri de vanzare online sau de la surse necunoscute, in special atunci cand preturile par prea bune pentru a fi adevarate. Atunci cand cumperi rulmenti originali marca SKF vei gasi toate certificatele necesare pentru ei.

Examineaza ambalajele si etichetele

Ambalajul original si etichetele producatorului ofera adesea indicii despre autenticitatea unui rulment. Verificati daca ambalajul are sigiliile intacte si daca etichetele contin informatii corecte si complete despre producator, numarul de serie si alte detalii tehnice. In cazul unui rulment contrafacut, ambalajul si etichetele pot parea slabe sau inexacte.

Analizeaza calitatea

O inspectie atenta a rulmentului in sine poate dezvalui indicii despre calitatea de fabricatie si autenticitate. Acestea sunt principalele aspecte pe care ar trebui sa le verificati:

  • Aspectul general: Un rulment autentic va avea o finisare curata si uniforma, fara fisuri sau zgarieturi evidente. Evitati rulmentii care prezinta defecte vizibile sau aspect neglijent.
  • Gravuri si marcari: Rulmentii autentici au adesea gravuri sau marcari precise, inclusiv numarul de serie si simbolurile producatorului. Verificati daca acestea sunt prezente si daca sunt clare si corecte.
  • Greutate si dimensiuni: Comparati greutatea si dimensiunile rulmentilor cu specificatiile producatorului. Diferente semnificative pot indica o contrafacere sau o calitate scazuta.
  • Functionarea rotativa: Rulmentii autentici se rotesc cu usurinta si uniform, fara zgomote sau rezistenta excesiva. Testati rotirea rulmentilor inainte de instalare. Cu rulmenti de calitate INA-FAG nu vei intampina probleme.

Verifica toate codurile de autentificare

Unii producatori de rulmenti utilizeaza sisteme de autentificare pentru a ajuta clientii sa verifice autenticitatea produselor lor. Acestea pot include coduri QR sau numere de serie unice care pot fi verificate pe site-urile web ale producatorului. Verificati daca producatorul ofera astfel de servicii de verificare a autenticitatii si folositi-le inainte de instalare.

Discuta cu specialistii

In cazul in care aveti indoieli cu privire la autenticitatea unui rulment sau daca aveti dificultati in identificarea unor aspecte specifice, consultati un specialist sau contactati producatorul. Acestia pot oferi expertiza tehnica si va pot ajuta sa identificati sau sa excludeti rulmenti contrafacuti.

Documenteaza cat mai bine achizitia

Este important sa documentati fiecare achizitie de rulmenti, inclusiv sursa, data si informatiile de contact ale vanzatorului. Aceasta va poate ajuta sa urmariti originea produsului in cazul in care apar probleme ulterioare.

Identificarea unui rulment contrafacut sau de calitate scazuta necesita atentie si diligente. Achizitionarea de la surse de incredere, examinarea atenta a produsului si utilizarea sistemelor de verificare a autenticitatii pot ajuta la prevenirea utilizarii rulmentilor contrafacuti si la asigurarea calitatii si sigurantei operatiunilor industriale. Investitia in rulmenti autentici si de calitate este esentiala pentru functionarea corecta si durabila a echipamentelor si masinilor.