zoom

Racordarea pentru centrale termice pe gaz

In cele ce urmeaza vom despre racordarea pentru centrale termice pe gaz, pentru a va oferi informatiile necesare, in cazul in care sunteti si dumneavoastra interesati de acest mijloc eficient pentru incalzirea locuinteti noastre. Astfel, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le cunoastem inainte de a face racordarea unei contrale termice la gaz, in cazul in care dorim ca aceasta sa functioneze in conditii optime, si sa nu apara accidente nedorite de nici un fel.

Acestea sunt cateva informatii pe care ar trebui sa le stiti si dumneavoastra, daca aveti o centrala termica pe gaz, si cea mai intalnita metoda de conectare a unei centrale termice de acest fel, este conectarea ei la o retea de combustibil reprezentat de gazul metan. Pentru inceput trebuie sa stiti ca racordarea la reteaua de gaz se face cu ajutorul unei tevi de otel, sau un tub flexbil de otel, primul purtand denumirea de racord rigid, iar al doilea de omologat. Trebuie sa tineti cont de aceste tipuri de racordare in cazul in care doriti sa fiti in siguranta.

Apoi, trebuie sa stiti ca este foarte important ca diametrul tevii de racordat, sa nu fie mai mic decat cel al tevii de intrare in centrala, sau sa o acopere, si trebuie ca acestea sa fie fixe, pentru ca legaturile si racordurile sa fie facute etans. De asemenea este necesara utilizarea unui filtru stabilizator si regulator de gaz, pentru a reusi sa tineti sub control folosirea acestei resurse. Se recomanda ca acesta sa fie montat intr-o pozitie orizontala, si sa ofere posibilitatea de acces la prizele de masurare a presiunii, pentru a avea in permanenta, o evidenta in ceea ce priveste buna functionare a unei centrale temice pe gaz, motam.shop.ro .

Se recomanda centralele care oferca conectare la intrarea de gaz cu un racord holender, si garnitura sau un robinet specific acesteia. Presiunea ce alimentare a acestei centrale termice pe gaz, nu trebuie sa fie ami mare de 50 mbari, si de 20 mbari la intrarea vanei de gaz. Trebuie sa aveti in vedere si aceste aspecte in cazul in care doriti ca centrala pe care ati achizitionat-o sa functioneze in conditii optime.

Referitor la conductele pe gaz, trebuie sa stiti ca acestea vor trebui montate in spetii uscare, si cu acces permanent spre ele, si este indicat de asemenea, ca in ceea ce le priveste sa fie amplasate pe cat posibil pe elementele de rezistenta a cladirii. Este foarte important sa tineti cont de faptul ca tevile nu trebuie sa treaca si prin alt apartament, sau prin spatii neventilate, sau cuprinse in alte elemente de constructie.

De asemenea va trebui sa evitati situatiile prin care conductele vor trece prin cosuri si canale de ventilatie, cu un mediu coroziv, sau cu o umiditate excesiva, deoarece acestea se pot deteriora, iar aceste spatii nu pot fi vizibile pentru a remedia situatia la timpul potrivit. Nu in ultimul rand este foarte important ca aceste racorduri sa fie facute de o firma specializata, deoarece in cazul in care nu asa stau lucrurile este posibil sa apara unele accidente nedorite, de urma carora sa aveti de suferit.

LEAVE A RESPONSE