unghiile cu gel si frigul
zoom

Cum rezista unghiile cu gel la frig?

Unghiile cu gel au devenit extrem de populare pentru durabilitatea si aspectul lor frumos. Cu toate acestea, este important sa intelegem cum reactioneaza unghiile cu gel la temperaturile scazute si cum sa le protejam corespunzator in sezonul rece. Mai departe iti vom explica  modul in care unghiile cu gel pot rezista la frig si vom oferi sfaturi de ingrijire pentru a le mentine sanatoase si stralucitoare in timpul iernii.

Ce reactie au unghiile cu gel cand sunt scoase in frig?

Unghiile cu gel sunt cunoscute pentru rezistenta lor si pentru faptul ca arata bine timp indelungat. Cu toate acestea, temperaturile scazute pot afecta unghiile cu gel in mai multe moduri:

  • Inghetarea gelului – temperaturile foarte scazute pot face ca gelul sa devina mai fragil si sa se sparga mai usor. Acest lucru poate duce la deteriorarea aspectului manichiurii. De aceea este important sa ai unghii cu gel de calitate.
  • Contractarea gelului – gelul poate sa se contracte usor in temperaturi foarte scazute, ceea ce poate duce la aparitia spatiilor mici intre gel si unghie. Acest lucru poate permite apei si murdariei sa patrunda sub unghie, ceea ce poate duce la deteriorarea unghiei naturale.
  • Schimbari de textura – gelul poate deveni mai tare sau mai putin flexibil la temperaturi scazute, ceea ce poate afecta confortul si rezistenta unghiilor.

Cum iti poti proteja unghiile cu gel de frig?

Atunci cand vrei sa iti protejezi unghiile cu gel de frig, tine cont de sfaturile de mai jos:

  • Foloseste manusi – atunci cand iesi in aerul rece, poarta manusi pentru a proteja unghiile cu gel de temperaturile scazute si de umiditatea redusa. Acest lucru va ajuta la mentinerea integritatii manichiurii si la prevenirea uscarii pielii din jurul unghiilor.
  • Evita contactul prelungit cu apa rece – experientele prelungite in apa rece pot afecta unghiile cu gel, in special daca apa patrunde sub gel sau sub unghie. Foloseste manusi impermeabile atunci cand faci treburi in apa rece.
  • Aplica ulei pentru cuticule – in sezonul rece, cuticulele pot deveni uscate si fragile. Aplica regulat ulei pentru cuticule pentru a le mentine hidratate si sanatoase.
  • Nu iti roade unghiilerosul unghiilor poate deteriora gelul si poate slabi aderenta sa la unghie. Foloseste un instrument de indepartare a cuticulelor pentru a evita aceasta obisnuinta.
  • Intretine manichiura – viziteaza un salon de infrumusetare pentru intretinerea regulata a manichiurii cu gel. Tehnicianul poate verifica starea unghiilor si poate face eventualele reparatii necesare. Asigura-te ca gelurile UV folosite sunt de calitate.
  • Utilizeaza creme hidratante – foloseste creme hidratante pentru maini si unghii pentru a mentine pielea si unghiile hidratate si sanatoase.

Unghiile cu gel pot rezista la frig cu conditia sa le protejam corespunzator. Folosind manusi, evitand contactul prelungit cu apa rece si avand grija de cuticule si de unghii, poti mentine manichiura cu gel frumoasa si rezistenta in timpul sezonului rece. Cu o ingrijire corespunzatoare, unghiile cu gel pot arata bine pe tot parcursul iernii. Nu uita si de calitatea gelurilor sau ojelor folosite, care poate influenta modul in care produsele reactioneaza la frig.