zoom

Profilaxia dentară regulată are un impact pozitiv asupra sănătății dentare și generale

Căutați o abordare sigură pentru a vă păstra zâmbetul frumos, în timp ce vă abordați sănătatea generală? Soluția este profilaxia dentară regulată. Profilaxia dentară la stomatologie sector 5, pe lângă albirea tradițională și periajul profesional, este esențială în promovarea unei igiene orale excelente, evitarea diferitelor tulburări dentare și chiar păstrarea bunăstării generale.

Recomandări obișnuite de profilaxie dentară

Iată câteva recomandări de igienă orală de care trebuie să țineți cont:

Faceți o programare la medicul dentist la fiecare șase luni pentru controale periodice și curățenie de specialitate. Controalele stomatologice regulate permit descoperirea și tratarea timpurii a tulburărilor de sănătate orală, împiedicându-le să progreseze în dificultăți mai grave.

Curățare și detartrare profesională: Profilaxie dentară sector 5 presupune curățarea și detartrajul amănunțit pentru a elimina placa, tartrul și petele de suprafață pe care periajul și folosirea aței dentare nu le pot elimina. Această procedură ajută la menținerea gingiilor sănătoase, la prevenirea cariilor dentare și la promovarea sănătății orale generale. De asemenea, puteți solicita tratamente cu fluor pentru a evita daunele cauzate de carii.

Un dentist poate crea un plan cuprinzător de îngrijire orală, potrivit nevoilor dumneavoastră unice, inclusiv probleme precum tratamentul ortodontic, sensibilitatea dinților și sănătatea gingiilor. Aderarea la sfaturile lor  promovează o bună sănătate dentară.

Stabiliți bune practici de igienă orală: pe lângă profilaxia frecventă, păstrați o bună practică de igienă orală. Periați-vă dinții cu pastă de dinți cu fluor de cel puțin două ori pe zi și folosiți în mod regulat ață dentară și apă de gură pentru a vă îmbunătăți sănătatea orală.

Implicați și educați întreaga familie: Încurajați membrii familiei să acorde prioritate sănătății orale, informându-i despre avantajele profilaxiei dentare frecvente. Faceți din sănătatea orală un angajament de familie prin promovarea unei culturi de îngrijire preventivă în casa dumneavoastră.

Nu așteptați să apară problemele dentare. In schimb, programează-te regulat la clinica stomatologică Dentarbre din București și investește într-o sanatate orala, in fiecare zi.

Boli agravate de igiena orală deficitară

Poate că nu vă dați seama, dar următoarele tulburări sunt de obicei agravate de igiena orală deficitară:

Boala parodontală: igiena dentară deficitară provoacă acumularea plăcii și a tartrului, ceea ce duce la gingii iritate și infectate. Dacă este lăsată netratată, poate duce la boli parodontale, care pot duce la pierderea dinților, leziuni osoase și chiar probleme sistemice de sănătate, inclusiv boli cardiovasculare și dificultăți diabetice.

Cariile dentare: igiena orală slabă mai ales la copii, favorizează creșterea germenilor periculoși care distrug smalțul dinților, rezultând carii. Aceștia având nevoie de controale la un cabinet de stomatologie pentru copii sector 5. Aceste probleme dentare pot provoca durere și disconfort, afectând capacitatea dumneavoastră de a mânca, de a vorbi și de a zâmbi cu încredere.

Igiena orală neglijată, produce un habitat excelent pentru creșterea germenilor în cavitatea bucală, rezultând o respirație urâtă persistentă. Mirosul neplăcut ar putea interfera cu conexiunile personale și profesionale, ducând la suferință stima de sine.

Cancer de gură: neglijarea controalelor stomatologice de rutină vă poate crește șansa de a dezvolta cancer de gură. Screeningurile cancerului oral sunt incluse în profilaxia dentară, permițând identificarea și intervenția precoce, salvând potențial vieți.

Probleme sistemice de sănătate: sănătatea dentară precară a fost legată de o varietate de probleme, cum ar fi bolile cardiovasculare, infecțiile respiratorii și dificultățile diabetice. Profilaxia regulată cu o igienă dentară adecvată minimizează riscul acestor boli și vă protejează sănătatea generală.