zoom

Stiinta in sprijinul masinii tale – acumulatorii auto

Pila voltaica este considerata stramosul bateriei electrice si s-a nascut in anul 1800 datorita lui Alessandro Volta. Aceasta pila voltaica permitea transformarea energiei chimice in energie electrica. In fapt unitatea de tensiune electrica, voltul este usor de dedus de unde isi are numele.

In schimb genialul Edison a fost convins ca masinile vor putea functiona in viitor si pe baza de electricitate. La 99 de ani distanta de la pila voltaica, Edison a inceput sa dezvolte acumulatorul alcalin cu scopul de a crea o baterie care sa reziste aproximativ 160 km fara sa fie reincarcata. Acest acumulator a fost cea mai profitabila inventie din cele peste o mie ale lui Edison.

Acumulatorul auto este un grup de celule galvanice care transforma energia chimica in energie electrica. Se constituie ca sursa de energie pentru pornirea si aprinderea initiala a motorului masinii. De asemenea furnizeaza energia necesara suplimentara atunci cand cerintele electrice ale masinii depasesc capacitatea de livrare a sistemului de incarcare. Acumulatorii auto sunt si stabilizatori de tensiune in sistemul electric, prin reducerea tensiunii inalte tranzitorii care altfel ar afecta componentele intregului sistem.

Pentru achizitionarea unui acumulator auto potrivit pentru masina dumneavoastra este necesar sa apelati la specialistii ce comercializeaza astfel de produse sau consultand manualul tehnic.

Chimszed Impex din Cluj Napoca este firma care va poate pune la dispozitie o gama completa de acumulatori auto fiind distribuitori a unei firme cu vechime pe piata romaneasca.

De ce spun gama completa?

Chimszed Impex are in oferta pusa la dispozitie acumulatori etansi necesari masinilor cu un consum electric suplimentar, autoutilitarelor de capacitate mica, autocamioanelor, tractoarelor dar si tancurilor, barcilor si rulotelor. In acest caz beneficiati de posibilitatea de a gasi cu siguranta ceea ce aveti nevoie si mai ales veti intalni o echipa ce va sta la dispozitie cu toate informatiile tehnice necesare.

Indiferent de amperaj si voltaj puteti alege dintre acumulatorii auto oferiti avand certitudinea ca ati facut o alegere buna si o investitie pe timp indelungat.

Iata cum de la pila voltaica progresul omenirii a gasit solutiile cele mai eficiente si mai potrivite. Iata cum Edison a fost cel care a prevazut cu ani in urma necesitatea acumulatorilor auto si iata cum azi dumneavoastra puteti beneficia de inventia ce in foarte mare masura a revolutionat omenirea.

Dar oare ne gandim atunci cand invartim cheia in contact ce a fost in spatele acestui gest atat de firesc in zilele noastre si care duce la pornirea si aprinderea motorului masinii?

Cu siguranta ca preocupati de cele inconjuratoare uneori mai aplecam privirea si spunem zambind un multumesc, oarecum general, pentru mintile luminate care au dus la posibilitatea deplasarii in siguranta si cu rapiditate. Energia furnizata de acumulatori auto, ideea inovatoare a lui Einstein, punerea in practica a acesteia de catre urmasii sai, dorinta fiecaruia de a-si mari mereu stadiul de confort sunt elemente care au conucurat la perfectionarea unei idei initiale si au adus-o in faza de a fi cea mai vanduta.

Si cand stam sa ne gandim ca Einstein nu i-a dat nicio sansa acestei inventii datorita exploatarii pe scara larga a petrolului, el gandindu-se atunci la masina electrica.

LEAVE A RESPONSE