Ghid pentru restaurantele ce vor să redeschidă în primăvară
zoom

Sezonul cald bate la ușă. Ghid pentru restaurantele ce vor să redeschidă în primăvară

Abia am trecut de sărbătorile de iarnă și tot mai multe persoane stau cu gândul la sezonul cald. Ne apropiem rapid de acele sărbători care ne bucură sufletul: Valentine’s Day, Dragobete, 1 martie, 8 martie. Industria HoReCa abia așteaptă să își reia activitatea, iar personalul este mai nerăbdător ca oricând.

Deși pandemia a lovit crunt această industrie, cei puternici au supraviețuit și așteaptă să redeschidă porțile pentru clienți. Patronii restaurantelor s-au adaptat condițiilor impuse de autorități și astfel au reușit să rămână pe piață. Iată câteva idei care îi vor ajuta să recupereze pierderile suferite în 2020.

Reducerea cheltuielilor

Pentru a obține mai mult profit, o idee evidentă este reducerea cheltuielilor. Dacă alți patroni reduc personalul sau programul de lucru, acestea nu sunt singurele soluții pentru a reduce din costurile de funcționare ale unei afaceri. De fapt, poți începe o analiză a meniului comparativ cu vânzările și poți scoate din ofertă tot ce nu se vinde. Astfel poți actualiza lista cu alimentele și ingredientele pe care le comanzi de obicei de la furnizori rămânând cu cele care aduc cele mai multe vânzări.

Încheierea de parteneriate

Chiar dacă nu te-ai gândit până acum la afacerile din preajma ta, să știi ca nu toți îți sunt rivali. De fapt, îi poți transforma în colaboratori rapid și ușor. De ce să competezi cu ei în vremuri grele, când vă puteți uni forțele pentru a face ceva grandios împreună și a nu pierde clienții? Poți căuta restaurante cu care să împarți bucătăria, resursele, chiar și personalul. Dacă alegi să împarți bucătăria cu o altă firmă ai grijă la tubulatura ventilatie deoarece este nevoie de o aerisire corespunzătoare pentru a reduce riscul infectării cu Coronavirus. Virusul nu se transmite dacă aerisești des și eficient.

Marketingul este totul

Dacă până acum nu credeai în puterea lumii online, a venit timpul să crezi și să te “închini” la zeul Internet. Oamenii petrec tot mai mult timp online și aici îi poți aborda foarte ușor. Cu câteva texte țintite unde trebuie, adică la sentimentele cititorului îi poți aduce pe site-ul tău unde să îți plaseze comenzi sau îți pot trece pragul restaurantului. Chiar dacă momentan doar terasele și restaurantele cu terasă sunt deschise, ai grijă de personal. Ai nevoie de un cos fum inox care să scoată eficient gazele nocive din bucătărie pentru ca angajații tăi să își facă meseria fără să își pună viața în pericol.

2021 va fi un an mai bun. Crede și se va întâmpla! Între timp, pregătește-te pentru valul de clienți care abia așteaptă să își bea cafeaua la o terasă sub un soare strălucitor și blând.