zoom

Cum sa iti faci un dus tip walk in?

Un stil de viata activ se traduce adeseori ca fiind lipsita de timp suficient pentru a realiza tot ceea ce iti doresti pe parcursul unei zile. Iar aici intra si posibilitatea de a face o baie relaxanta si lunga. Dar daca nu esti adepta unei bai lungi si preferi mai degraba un dus, atunci renuntarea la cada poate sa se realizeze cu lejeritate. Dusurile tip walk in au inceput sa devina din ce in ce mai populare si in pas cu trend-urile actuale.

Dar pentru a putea beneficia de un astfel de dus este esential sa stii daca acesta poate sa fie instalat si daca se potriveste baii tale. Pentru acest lucru este recomandat sa discuti cu un instalator profesionist care poate sa iti ofere toate informatiile necesare. Daca acesta a aprobat ca se poate realiza atunci trebuie sa stii ca cel mai esential lucru este sa asiguri un sistem de scurgere eficient in pardoseala. Iar acest lucru il poti realiza folosind rigola de dus.

Etape esentiale in instalarea unui dus tip walk in

Instalarea unui dus tip walk in incepe de la momentul pregatirii zonei in care va fi amplasat, incepand de la turnarea sapei si finalizand cu asigurarea unei hidroizolatii corespunzatoare. Dupa cum spuneam mai devreme, asigurarea unui sistem de scurgere eficient este o conditie esentiala pentru a te putea bucura de aceste dusuri tip walk in. Aceste rigole dus sunt cele mai potrivite deoarece au capacitatea de a crea conditiile necesare pentru ca apa sa se scurga.

Pentru a te putea asigura de eficienta acestor rigole dus trebuie sa te asiguri ca sunt alese corespunzator. Un aspect important este dimensiunea acestor rigole dus care se aleg in functie de marimea spatiului alocat pentru dusul tip walk in.

Pentru instalarea acestor rigole dus trebuie sa se tina cont si de pozitionarea instalatiilor de canalizare si de preferintele personale. Aceste rigole dus pot sa fie pozitionate direct pe pardoseala sau la perete. O alta varianta ar putea fi instalarea unei cadite prefabricate speciale care se amplaseaza direct sub placile ceramice si care integreaza elemente de panta.

O lucrare de calitate esentiala pentru durata indelungata in timp

Insa, indiferent de optiunea aleasa pentru asigurarea scurgerii, trebuie sa te asiguri ca este de calitate. In special atunci cand vine vorba despre rigole dus trebuie sa te asiguri ca sunt de calitate pentru a putea rezista pe termen lung. In afara de acest lucru, conteaza foarte mult si calitatea lucrarii realizate de instalator.

Aceste rigole dus joaca un rol foarte important in functionarea optima a intregii instalatii. Pentru finalizarea unui dus tip walk in poti alege orice materiale pentru pardoseala si chiar poti folosi pereti din sticla securizata pentru delimitarea spatiului din interiorul baii. Daca alegi placaj ceramic pentru pardoseala dusului tau, atunci este important sa te asiguri ca suprafata este antiderapanta pentru a preveni alunecarea in timpul utilizarii.

Este important sa colaborezi cu profesionisti in domeniu pentru a te asigura ca totul va functiona corespunzator pe toata durata timpului in care te bucuri de noul tau model de dus.