zoom

Ce monitor sa aleg?

Un ecran care sa incapa in biroul tau, suficient de mare pentru a lucra fara sa obosesti, suficient de larg pentru a te cufunda in joc: dar cum gasesti ecranul tau de vis? Mai jos, sunt mai multe informatii in functie de care pot fi alese monitoare de la dab-it.ro.

Ce marime ar trebui sa aleg?

Nu doar dimensiunea conteaza dar pentru un ecran, este foarte importanta! Mai mult confort, mai mult spatiu: confortul tau este cel mai important? Inainte de a va decide, nu uitati sa calculati:

  • Spatiul pe care il va ocupa pe birou, inaltimea si greutatea sa!
  • Distanta dintre ochi si ecran

Cateva informatii pentru incepatori: dimensiunea unui ecran se masoara in inci, adica 2,54 centimetri. Masuram diagonala ecranului pentru a cunoaste dimensiunea acestuia (de exemplu, diagonala de 24 de inci = 61 cm). Nu ezitati sa va optimizati utilizarea pentru un confort si mai mare.

Intre 15″ si 19″: foarte mic, este ideal pentru a fi conectat peste tot (magazin, supraveghere etc.). Si tactil, va fi si mai practic!

Intre 20″ si 27″: comuna si versatila, este dimensiunea ideala pentru biroul vostru si mai usor de gasit.

28″ si mai mult: va jucati sau doriti sa va transformati ecranul intr-un televizor? Imersiunea va fi totala!

Daca cautati un laptop ieftin si bun intrati pe dab-it.ro

Avantaje si domenii de aplicare

Care sunt avantajele si domeniile de aplicare? Opiniile consumatorilor sunt unanime: utilizarea unui monitor de PC mai bun ofera mai multe avantaje. Acesta va ofera acces la o multitudine de date care inainte erau inaccesibile. Cercetarea este mult mai usoara si nu trebuie sa mergeti la o biblioteca, de exemplu. Pe masura ce trece timpul, aceste bijuterii tehnologice devin din ce in ce mai eficiente.

In ceea ce priveste designul, nu avem de ce sa ne plangem: producatorii isi dubleaza ingeniozitatea pentru a concepe produse care te lasa fara cuvinte, deoarece calitatea lor este exceptionala. Avand in vedere acest lucru, comparatia noastra va prezinta cele mai bune produse care se disting din multime!

E important sa ai o placa grafica dedicate la monitor?

O placa grafica dedicata va fi utila daca aveti de gand sa jucati titluri recente sau daca aveti de gand sa conectati mai mult de doua ecrane.

Contrast

Contrastul reprezinta profunzimea negrului si intensitatea culorilor: veti avea un negru adevarat de la 1000:1, dar numerele pot zbura acum. Atentie, “contrastul dinamic” creat artificial va fi intotdeauna mai putin eficient decat contrastul nativ adevarat.

 

HDMI sau displayport?

Majoritatea celor mai recente placi grafice de la Nvidia si AMD ofera un singur port HDMI pentru mai multe DisplayPorts. Exista un motiv pentru acest lucru: standardele DisplayPort actuale (1.2 pana la 1.4) permit transportarea mai multor date decat porturile HDMI inainte de ultimele revizuiri (2.0/2.1). Prin urmare, este important sa folositi DisplayPort pe ecranul (ecranele) si pe PC pentru a juca jocuri cu rate de reimprospatare si definitie ridicate. In cazul consolelor, trebuie sa folositi, desigur, portul HDMI, asa cum ati face-o pe televizor. Pentru utilizarea la birou, alegerea este mai simpla: panourile rareori ajung la o rata de reimprospatare ridicata, ceea ce inseamna ca puteti utiliza un cablu HDMI aproape oriunde. Retineti ca cablarea interna este compatibila intre diferitii conectori. Prin urmare, puteti utiliza un cablu DisplayPort la HDMI daca placa dvs. nu mai are iesiri HDMI disponibile.