zoom

Cele mai importante avantaje ale structurilor metalice în construcții civile și industriale

Oțelul structural nu este doar pentru zgârie-nori, clădiri agricole mari și garaje. Există mai multe motive pentru care oțelul este o opțiune atractivă de construcție pentru orice tip de clădire, iar Analko le subliniază pe cele mai importante:

  • Durabilitate
  • Accesibilitate
  • Sustenabilitate

De la proiecte de construcții metalice complete, până la proiecte de construcții hibride care valorifică atât atributele lemnului, cât și ale oțelului, constructorul modern are o mulțime de opțiuni din care să aleagă.

Oțelul este un material de construcție versatil, fapt ce a condus la includerea sa în aproape fiecare etapă a procesului de construcție, de la susținere și grinzile de podea, până la materialele pentru acoperișuri. Iată câteva dintre principalele avantaje care fac din oțelul structural o alegere atât de fiabilă.

Oțelul este mai ușor decât lemnul

Acest lucru poate părea surprinzător la început, deoarece dacă cântărești o grindă de lemn și una de oțel, oțelul va cântări mai mult ca urmare a densității sale. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de încadrare, proiectarea unei grinzi  din oțel va face ca rezultautl final să fie mai ușor.

În plus față de scăderea forței de muncă necesare construirii cu oțel, sunt reduse și costurile de transport al materialelor . Oțelul poate simplifica, de asemenea, proiectarea fundației unei clădiri și a altor sisteme de susținere structurală, efecte ce pot reduce și mai mult bugetul proiectului, acesta fiind de altfel și motivul pentru care oțelul este utilizat în structuri metalice.

Proiectele sunt finalizate mai repede cu oțel

Timpul este la fel de important ca și banii și se pare că în prezent dorința celor mai mulți clienți este aceea de a beneficia de cele mai bune proiecte într-un timp scurt. Proiectele accelerate pot fi un coșmar pentru arhitecți și echipele de construcții, pentru că luarea comenzilor rapide poate duce la practici de construcție nesigure și la un produs finit care nu este conform cu cerințele. Toate acestea se schimbă odată cu utilizarea oțelului.

Piesele din oțel sunt pre-proiectate cu un design specific în interiorul fabricii și sunt expediate, gata pentru a fi ridicate și utilizate. Acest lucru accelerează semnificativ timpul de construcție, făcând posibilă finalizarea proiectelor la scară largă în câteva săptămâni.

Deoarece procesul de fabricație este extrem de controlat și de bună calitate, managerii de proiect își pot îndrepta atenția asupra altor probleme, iar piesele pre-tăiate, gata de asamblare elimină necesitatea măsurării și tăierii la fața locului. Acest lucru scoate, de asemenea , elementul erorii umane din ecuație, reducând timpul petrecut încercând asamblarea, aflând apoi că trebuie re-măsurat, tăiat și instalat din nou.

În plus față de problemele legate de timpul și bugetul proiectului, o execuție mai rapidă a construcției reduce, de asemenea, cantitatea de timp în care proiectul de construcție împiedică traficul, afectează fluxul de muncă și generează disconfort vecinilor.

Deoarece oțelul este atât de durabil și necesită atât de puțină întreținere, este o alegere mai economică pentru proprietarii de clădiri. Taxele de întreținere, reparațiile și înlocuirile sunt minime – chiar și pe parcursul a 50 de ani sau mai mult – economisind astfel foarte mulți bani.