zoom

Ce este Loctite?

Loctite este cel mai cunoscut adeziv de fixare filet. Acesta se găsește în diferite forme și face parte din categoria adezivilor anaerobi. Este un lichid de fixare a filetului, care trebuie aplicat pe șuruburi, astfel încât să prevină deșurubarea acestora. 

Loctite își va păstra forma lichidă cât timp este expus la oxigen. Însă, în momentul în care va fi izolat de oxigen, între un șurub și un cadru metalic, acesta se va întări în aproximativ 24 de ore. 

 

Cum se aplică Loctite

Se aplică pur și simplu o cantitate mică pe șurub. În cazul în care utilizați lichidul, este bine să-l răspândiți între canelurile filetului cu ajutorul unei scobitori. În cazul utilizării adezivului sub formă de ceară, este de ajuns să picurați o cantitate mică și să tamponați. Substanța va umple canelurile filetului. Apoi înșurubați-l înapoi la locul potrivit. Odată ce totul este fixat, se lasă 24 de ore, timp care-i va permite  adezivului Loctite să se întărească și să-și facă treaba. Această procedură ar trebui să prevină deșurubarea cauzată de vibrații sau utilizarea generală. 

 

Avem neapărat nevoie de Loctite?

Este strict o chestiune de preferințe și de experiență personală. Iată și câteva puncte de vedere:

  1. Unii nu-l folosesc niciodată, neavând probleme cu deșurubarea. Acest lucru se datorează fie faptului că producătorul a folosit deja Loctite în procesul de fabricație, fie dețin obiecte de calitate bună, fie utilizarea acestuia nu a fost niciodată justificată

  2. Unii folosesc Loctite doar pe pivot. Pivotul este elementul care trebuie fixat  într-adevăr în mod corespunzător, mai ales că există un punct sensibil între “prea strâns” și “prea slăbit”. Dacă găsiți acel punct optim, utilizarea adezivului pe pivot vă va ajuta să-l păstrați acolo, chiar și în cazul unei utilizări repetate a obiectului respectiv.

  3. Unii oameni folosesc Loctite pentru fiecare șurub. Pentru aceștia, garanția că nici un șurub nu se va slăbi sau deșuruba, este vitală.

 

Riscul folosirii adezivului Loctite

Există câteva mici riscuri în utilizarea Loctite. 

În primul rând, depinde care tip de adeziv Loctite folosiți. Dacă adezivul nu este folosit în scopul pentru care a fost produs, s-ar putea să dați greș. 

În al doilea rând, tendința este să utilizați o cantitate prea mare, ceea ce conduce practic la sudarea materialelor și imposibilitatea sau dificultatea demontării.

În al treilea rând, este nevoie de o curățare minuțioasă a resturilor de adeziv, înainte de reaplicare.

În al patrulea rând, folosirea unei cantități mai mari decât cea recomandată poate cauza scurgerea adezivului și pe alte elemente, cauzând deteriorări nedorite.

Nu în ultimul rând, Loctite are nevoie de 24 de ore pentru a se întări și pentru a-și produce efectul. Uneori, neavând răbdare, avem tendința să utilizăm șuruburile tratate mai devreme decât termenul recomandat, riscând astfel deșurubarea prematură a șuruburilor.

Cumpără produse Loctite pe pagina noastră de internet leco.ro. Lecoimpex mai distribuie produse SKF, peste 20 de mărci de rulmenți, lanțuri, uleiuri, filtre, simeringuri. Livrăm în 48 de ore.

LEAVE A RESPONSE