zoom

Cat de importante sunt serviciile de medicina muncii Bucuresti?

Medicina muncii este specialitatea care pastreaza omul in conditii de maxime siguranta la locul de. munca. In lipsa acestei specialitati, omul s-ar putea confrunta cu o multime de riscuri, ba chiar si-ar putea pierde viata. Este absolut decisiv sa acorzi atentie maxima acestor servicii, fie ca esti angajat sau angajator.  Medicina muncii ocupa un loc central in orice domeniu al muncii si previne aparitia diferitelor boli si a accidentelor de munca, ce se afla in legatura stransa cu profesia pe care o desfasori. In plus, aceasta specialitate isi pune amprenta in mod decisiv asupra promovarii sanatatii publice si a productivitatii angajatilor. 

Practica de medicina muncii Bucuresti este asigurata de catre medici specializati, cu experienta. In cadrul centrului Clever Med beneficiezi de cele mai bune servicii de specialitate, la preturi unice. Legea prevede faptul ca fiecare nou angajat trebuie sa prezinte la angajare un certificat medical cu fisa aptitudini. Acestea au rolul de a demonstra faptul ca este pe deplin sanatos si are toate capacitatile necesare pentru a ocupa acel loc de munca. Pe de alta parte, angajatorul se obliga sa asigure tuturor salariatilor accesul la serviciul de medicina muncii. Pe langa examenul medical absolut necesar la angajare, la Clever Med mai poti face si alte examene medicale, care se ridica la acelasi nivel calitativ.Acestea sunt : examenul medical de adaptare, examenul medical periodic si examenul medical la reluare a activitatii dupa un concediu de boala sau de maternitate.

Toate aceste examinari minutioase sunt realizate de catre medicii experti cu scopul de a supraveghea starea de sanatate a angajatilor si a le oferi posibilitatea de a se incadra din nou in campul muncii. In urma acestor analize, vei primi fisa aptitudini care arata daca esti apt sau nu sa desfasori munca respectiva. Daca ai o stare de sanatate precara trebuie sa urmezi un tratament medical iar dupa vindecare poti reveni in campul muncii. Daca se observa ca nu poti face fata solicitarilor de la locul de munca inseamna ca esti inapt si nu te poti angaja pe  acel post.

Atunci cand pe fisa aptitudini apare mentiunea inapt temporar sau permanent in munca inseamna ca nu esti compatibil in acel moment sau suferi de o boala care iti poate pune in pericol sanatatea sau exista posibilitatea ca tu sa pui in pericol securitatea unitatii in care lucrezi.

In urma controlului medical de medicina muncii vei afla imediat daca existenta vreun risc in ceea ce priveste starea de sanatate. Acceseaza site-ul online www.clevermed.ro si colaboreaza cu specialistii de la Clever Med.