infiintari societati Iasi
zoom

Capcanele infiintarii unei societati in Iasi: iata sfaturile unui avocat!

Pasul de la angajat la antreprenor nu este usor de realizat, insa poate sa aduca cele mai mari satisfactii. Odata ce ai propria afacere, intreaga munca pe care o depui va fi canalizata spre propria dezvoltare si spre propriul buzunar, nu pentru prosperitatea altora.

Daca esti din zona Moldovei si vrei sa infiintezi o firma, este important sa faci lucrurile corect inca de la inceput. Un avocat specializat in infiintari societati Iasi, asa cum este avocatiasiduhnea.ro, te poate ajuta sa deslusesti diferitele probleme care apar in cale atat in etapa initiala, cat si dupa aceea.

Alegerea formei de organizare

Una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie sa le iei, inca de la inceput, consta in alegerea formei potrivite de organizare a business-ului pe care vrei sa il construiesti. Aici pot sa apara o serie de capcane pe care nu le poti evita decat apeland la sfaturile unui avocat specializat in infiintari de societati in Iasi.

Trebuie sa tii cont de domeniul de activitate, de anvergura afacerii tale si de tipurile de raspundere, pentru fiecare categorie in parte. Iata care sunt cele mai la indemana posibilitati!

• intreprinderea individuala este fondata de o persoana fizica. Nu are personalitate juridica. Pot fi angajate alte persoane, pe baza unui contract de munca.

• persoana fizica autorizata este o alta forma de organizare in cadrul careia fondatorul este o singura persoana. Contabilitatea este simpla, iar raspunderea legala este nelimitata;

• societatea cu raspundere limitata reprezinta cea mai raspandita forma de organizare juridica, iar un avocat specializat in infiintari de societati in Iasi iti va spune daca este alegerea potrivita si pentru tine. Este ideala pentru companii mici si medii, iar actionarii au raspundere limitata, in functie de investitia facuta in companie;

• societatea in comandita reprezinta o varianta mai putin intalnita, dar se poate dovedi uneori varianta ideala. Poate fi in comandita simpla sau pe actiuni, iar fondatorii raspund pentru obiligatiile societatii in mod solidar si nelimitat.

• societatea pe actiuni este o forma mai complexa, in cadrul careia actionarii au raspundere juridica limitata, garantand doar cu actiunile pe care le detin. Aceasta forma este potrivita pentru companiile mari.

Birocratia, eterna problema

Atunci cand vrei sa incepi o afacere, vei avea nevoie de multe acte, aprobari si dosare. Pentru a ajunge in posesia lor, este necesar sa te prezinti la Oficiul National al Registrului Comertului si sa soliciti, la Biroul de informatii, toate declaratiile pentru SRL sau pentru firma juridica pentru care ai optat.

Urmatoarea etapa consta in verificarea disponibilitatii numelui firmei si in rezervarea unui nume la biroul special pentru rezervari de denumiri. De acest lucru se poate ocupa un avocat cu experienta in infiintare de societati in Iasi, care ulterior te va ghida si pe parcursul celorlalti pasi necesari.

Trebuie intocmit dosarul de inregistrare si pregatite toate actele si dovezile necesare. Aceasta etapa este esentiala, pentru ca durata de infiintare poate fi redusa la minimum doar daca absolut fiecare document este la locul lui, in forma ceruta de lege.

Pentru a trece cu succes prin procesul unei infiintari societati Iasi, apeleaza cu incredere la Cabinetul Duhnea Dana Elena! Aici poti fi ajutat, de asemenea, in cazul oricarei alte probleme cu care se poate confrunta o firma, precum modificarea actelor constitutive, mutarea sediului social sau cesiunea partilor sociale.

Cu specialistii lucrand pentru tine, sansele de succes vor creste exponential!