zoom

Primul semn ca un fir de motocoasa va trebui inlocuit cat de curand!

Cositoarea motorizata face parte din categoria echipamentelor care au revolutionat modul in care gospodarii se pot ingriji de elementele de vegetatie din jurul casei lor. Cu ajutorul unei astfel de unelte, pot fi indepartate usor buruienile, firele de iarba crescute in exces si pot fi tunsi si arbustii sau tufele de dimensiuni reduse. Pentru ca lucrurile sa se desfasoare asa cum isi doresc utilizatorii, este important ca motocoasa sa dispuna de componente 100% functionale.

Poate cel mai mare impact la nivelul eficientei sculei il are firul de motocoasa, disponibil si pe generalmotor.ro. Acesta este acea componenta care intra in contact direct cu suprafata elementelor care trebuie taiate. Daca nu se afla in stare optima de functionare, firul nu va putea sa taie rapid sau chiar deloc buruienile si crengile. Drept urmare, este important sa cunosti semnalele pe care firul le transmite, atunci cand este necesara inlocuirea sa.

fir motocoasa

Cum stii ca trebuie inlocuit un fir motocoasa?

Motocoasa este un echipament pe care il folosesc nu doar gospodarii, ci si profesionistii din domenii precum gradinaritul, agricultura sau amenajarea spatiilor verzi. Cu ajutorul sau, pot fi indeplinite sarcini de lucru intr-o maniera precisa si rapida. Componenta esentiala, un fir de motocoasa trebuie sa fie inlocuit imediat ce isi pierde din eficienta, pentru ca randamentul intregului dispozitiv sa nu aiba de suferit. El va transmite urmatoarele semnale:

Se subtiaza – scaderea diametrului pe care il are firul este dovada clara ca el este pe cale sa se rupa si deja a devenit ineficient. Cand firul devine foarte subtire, el nu va mai putea sa taie rapid vegetatia, astfel ca trebuie inlocuit in cel mai scurt timp. Acesta este primul si cel mai comun semnal transmis de fir, in sensul unei inlocuiri.

Firul este rigid sau se incurca – atunci cand este pe cale sa isi termine durata de viata, firul poate incepe sa se incurce si sa devina foarte rigid. Daca observi ca, atunci cand folosesti motocoasa, firul ei nu actioneaza uniform, cel mai probabil este timpul sa il inlocuiesti cu unul nou.

Aluneca sau se invarte in gol – daca firul de motocoasa incepe sa alunece de pe bobina sau sa se invarta in gol, cauza este reprezentata de uzura. In conditii normale, el are o pozitie foarte fixa pe bobina si se invarte corect, regulat. Si in acest caz, singura masura pe care o poti lua este sa inlocuiesti firul cu altul nou.

Firul se rupe sau se intrerupe – este vorba despre intreruperi care se petrec pe parcursul utilizarii echipamentului. Un fir care se comporta astfel este unul deteriorat, lipsit de rezistenta si care cedeaza la presiune. In consecinta, va trebui schimbat in cel mai scurt timp.

Motocoasa taie greu – daca observi scaderi semnificative in randamentul motocoasei, de cele mai multe ori vinovat este firul. Mai exact, este vorba despre deteriorarea sa, care conduce la scaderea nivelului de performanta al echipamentului.

Vestea buna este ca deteriorarea firului este o problema minora pe care o poti avea, ca utilizator de motocoasa. Pe GeneralMotor.ro gasesti variante de fir motocoasa deosebit de eficiente si rezistente, la care poti apela atunci cand este nevoie de o schimbare. Accesibil din punctul de vedere al costurilor si simplu de montat, firul nou va reda motocoasei eficienta obisnuita!