zoom

Alegerea discului de motocoasa potrivit, esentiala pentru un randament ridicat

Motocoasa este unul dintre cele mai populare utilaje, fiind folosita atat de profesionistii in domeniul agriculturii, cat si de simplii amatori, datorita faptului ca pornirea, functionarea si oprirea sa sunt foarte intuitive.

Cu toate acestea, la fel ca in cazul celorlalte unelte folosite in gradina, mai ales cele motorizate, dotarea si intretinerea lor este esentiala pentru prelungirea duratei de viata si pentru o functionare ireprosabila. Tocmai din acest motiv, am decis ca in articolul de fata sa vorbim despre discul de motocoasa, poate cea mai importanta piesa dintr-un astfel de angrenaj.

Discul de motocoasa, fie ca are forma circulara sau de elice, are un singur rol: acela de a taia iarba. Tocmai de aceea, i se mai spune si disc taietor. In oferta magazinului online Roco Piese se regasesc nu mai putin de 50 de modele de discuri pentru motocoasa, la care vom reveni putin mai tarziu. Pana atunci, sa vedem ce sfaturi ofera unul dintre cei mai mari producatori de motoutilaje la nivel mondial cu privire la aceste unelte de taiere.

Ne referim mai exact la germanii de la Stihl, o companie fondata in anul 1926 la Waiblingen, care in prezent este unul dintre cei mai mari jucatori mondiali pe piata silviculturii. Stihl are fabrici in Austria, Germania si Elvetia si este prezenta in nu mai putin de 160 de tari din lume, inclusiv Romania. Pe site-ul sau, exista o pagina dedicata discurilor de motocoasa, intitulata “Alegerea si montarea discurilor de taiat”.

In cadrul acesteia, se mentioneaza ca, pentru a incepe lucrul cu motocoasa, este nevoie de un dispozitiv de taiere potrivit, cu alte cuvinte un disc de motocoasa performant. Alegerea taietorului se face in functie de lucrarea pe care vrei sa o efectuezi: iarba in locuri cu obstacole, vegetatie moale, vegetatie dura, trestie si tufisuri, tufisuri si pomi subtiri etc. Pentru fiecare dintre acestea, Stihl are solutia potrivita.

Mai mult decat atat, gigantul german iti ofera si sfaturi cu privire la montarea discului de motocoasa. Astfel, in functie de activitatea pe care vrei sa o intreprinzi si de modelul de utilaj pe care il folosesti, trebuie sa tii cont de diferite aspecte, enumerate de Stihl pe site-ul sau. Cu toate acestea, indiferent de situatie, trebuie sa ai grija sa atasezi aparatoarea corecta, autorizata pentru dispozitivul respectiv de taiat.

Revenind la oferta Roco Piese, aceasta este extrem de variata inclusiv in ceea ce priveste discurile de motocoasa. Iata, in continuare, doar cateva exemple de produse, printre cele mai populare din oferta acestui furnizor online romanesc:

– pachet promotional 5 discuri taietoare de motocoasa Nakamura (tip 2) – pret 75 de lei (o reducere de 35% fata de pretul obisnuit de 115 lei);

– disc taietor motocoasa 255 x 40T x 25,4 milimetri Nakamura – pret 25 de lei;

– disc taietor motocoasa 3 laturi (model Y) – pret 11 lei.

Pe langa cele mai performante produse, originale si 100% compatibile cu unele dintre cele mai vandute modele de utilaje la nivel global, Roco Piese iti pune la dispozitie si filmulete din care sa inveti cum sa montezi corect discurile de motocoasa.