Scaunele de bucatarie difera nu numai prin tip, forma si dimensiuni, ci si prin materialele lor. Desigur, depinde de gustul personal – dar materialele au si proprietatile si avantajele lor specifice. Atunci cand trebuie sa alegi astfel de scaune tine cont de mai multe aspecte, de la materil si pana la forma produsului, astfel incat acesta sa se incadreze cat mai bine in schema generala a casei si in stilul general abordat. Nu uita ca scaunele sunt atat piese functionale cat si obiecte pe care sa le utilizezi de efect, pentru a crea o anumita imagine casei tale. Avand in vedere acest aspect, va fi foarte simplu sa alegi materialele potrivite si scaunele de care ai nevoie.
Cum alegi materialele si cum le intretii?
Pielea este un material natural deosebit de durabil, insensibil si usor de intretinut, care este mai robust decat orice alta husa pentru scaune de bucatarie. Lucrul special la acestea, este ca fiecare piesa are granul, structura si culoarea sa unica si isi dezvolta patina specifica in timp , ceea ce confera materialului un caracter foarte individual.
Pe langa longevitatea si personalitatea lor puternica, scaunele de bucatarie cu tapiterie din piele se remarca mai ales prin aspectul lor elegant . Fie ca sunt in negre, maro deschis sau albe, scaunele din piele confera fiecarei sufragerie o estetica proprie si sunt, de asemenea, foarte confortabile – perfecte pentru seri lungi si sociabile cu prietenii si familia.
Ca si in cazul oricarei alte piese de mobilier din piele, un lucru este crucial pentru durabilitate si un exterior frumos: ingrijirea corespunzatoare. Nu exista griji in ceea ce priveste ingrijirea, deoarece pielea este foarte rezistenta si nu necesita o rutina de ingrijire saptamanala, dar ar trebui folosit programul de ingrijire potrivit o data sau de doua ori pe an pentru a-si mentine supletea, culoarea si stralucirea. Pentru a proteja materialul, scaunele ar trebui, daca este posibil, sa nu fie expuse la lumina directa a soarelui.
Sfarsitul verii este un moment deosebit de bun pentru ingrijirea pielii, astfel incat sa nu se formeze fisuri in piele din cauza sezonului uscat si cald. Inainte de a trata scaunele din piele, se va asigura ca pielea este curata si fara praf, astfel incat sa poata absorbi corect produsele de ingrijire si sa nu se frece murdaria in pori. Asa ca se vor aspira bine scaunele inainte de a le ingriji.
In general, este recomandabil sa se stearga pielea cu o carpa curata si moale din fibra naturala din cand in cand, pentru ca prea multe particule de praf sa nu se blocheze. Pentru programul de ingrijire, ar trebui sa se utilizeze produse speciale de ingrijire a pielii, cum ar fi ulei pentru piele, lapte pentru piele sau lotiune. Este important in a clarfica in prealabil ce produs de ingrijire este potrivit pentru tipul de piele de pe scaunele personale. In general se lucreaza intotdeauna pe o suprafata mare de la cusatura la cusatura, nu selectiv, pentru a evita marginile uscate.
Cand o multime de guri mici stau la masa, ceva poate merge prost rapid – chiar si pe scaunul sic din piele. Dar nu se intra in panica sub nici o forma! Majoritatea huselor din piele au o acoperire buna , ceea ce inseamna ca lichidele se desprind relativ bine. Cu toate acestea, ar trebui actionat rapid pentru a evita petele permanente.
Daca pata este inca proaspata, este indicat sa se absoarba mai intai lichidul cu un prosop de bucatarie. De obicei este suficient. Daca pata este putin mai veche, trebuie spalata cu grija cu o carpa curata cu apa distilata.