zoom

5 Avantaje ale angajarii un avocat atunci cand pornesti o afacere

Cand incepeti o afacere, puteti avea multe emotii anxioase. Din pacate, apar probleme si incertitudini si veti avea nevoie de un avocat pentru a va proteja impotriva raspunderii si a consecintelor juridice. Un avocat de afaceri bun, va oferi pacea mintii si valoarea afacerii dvs. Luati in considerare urmatoarele motive pentru angajarea serviciilor unui avocat de afaceri, cand incepeti propriul business.

  1. Alegerea unei structuri de afaceri adecvate

Alegerea unei structuri de afaceri adecvate pentru afacerea dvs. este cruciala deoarece, daca nu structurati in mod corespunzator afacerea, va puteti confrunta cu probleme juridice inutile de-a lungul drumului. Veti fi expusi la o raspundere mai mare fata de parteneriate si proprietati unice decat cea a unui LLC sau S si C Corporation. Luati in considerare citirea mai multor articole avocat pentru angajarea unui avocat de afaceri pentru a va evalua afacerea si pentru a va ajuta sa intelegeti obligatiile fiscale, anchetele angajatilor si costurile de configurare, astfel incat sa puteti decide ce structura de afaceri este cea mai potrivita.

  1. Prevenirea proceselor

Angajarea unui avocat de afaceri poate reduce expunerea afacerii dvs. in tot felul de procese, inclusiv a proceselor de angajare. Un avocat de afaceri va va ajuta sa construiti afacerea dvs. in ordinea juridica a legilor de munca de stat si federale. Fiind proactiv inainte ca un proces sa apara, va va salva de la nenumarate dureri de cap si situatii dificile.

  1. Elaborarea contractelor

Toate contractele de afaceri, fie pentru angajati, furnizori, clienti etc., ar trebui sa fie revizuite de un avocat de afaceri pentru a se asigura ca toate elementele necesare sunt luate in considerare. Nu sunteti sigur daca o tranzactie necesita un contract? Angajarea unui avocat de afaceri va poate oferi claritate, asigurandu-va ca este produs un contract de calitate. Accesand adevarulonline.ro poti afla mai multe informatii utile despre care sunt avantajele angajarii unui avocat online.

  1. Protejati-va proprietatea intelectuala

Proprietatea intelectuala include modele de produse, inventii, logo-uri, servicii de afaceri, lucrari originale si secrete comerciale. Protejarea proprietatii intelectuale este vitala pentru a va mentine afacerea distincta si competitiva. In functie de tipul de proprietate intelectuala pe care il aveti, poate fi depus un brevet, drepturi de autor sau marca comerciala. Un avocat de afaceri va poate ajuta sa va protejati si sa va pastrati dreptul legal la proprietatea dvs. intelectuala. Este mai mult decat esential sa aveti un avocat online pentru o astfel de situatie.

  1. Leasinguri imobiliare si acorduri

Cu exceptia cazului in care afacerea dvs. este condusa direct din casa dvs., veti cauta sa configurati magazinul intr-o cladire de birouri, depozit sau alt spatiu comercial. Indiferent daca achizitionati o locatie noua sau va aflati intr-un spatiu de leasing, veti dori un avocat de afaceri sa revizuiasca toate acestea pe toate contractele, termenii si acordurile. Pur si simplu in astfel de situatii nu ai cum sa te ocupi tu singur pentru ca nu ai cunostintele necesare din punct de vedere legal. Prin urmare, sa ai un avocat de business nu este deloc un moft ci o necesitate.