aer conditionat
zoom

Sfaturi pentru alegerea unui sistem de climatizare potrivit pentru locuinta ta

Cu siguranta daca nu ai deja unul, ai inceput sa te gandesti sa-ti cumperi un aparat de aer conditionat in aceasta perioada a anului. Avand in vedere ca vara este foarte aproape iar temparaturile din ultimii ani sunt tot mai mari pe timpul verii, iata cateva sfaturi inainte de a-ti achizitiona un aparat de aer conditionat.

Tehnologia de tip inverter este absolut vitala la aparatele de aer conditionat

Probabil ai citit deja multe oferte de aparate de aer conditionat si ai observat ca pentru modelele noi apare mereu specificatia ca are inclus inverter. Daca nu stii ce este acesta, afla ca este un dispozitiv cu ajutorul caruia aparatul de aer conditionat este mai eficient din punct de vedere energetic.

Cu ajutorul inverterului, aparatul nu va functiona la putere maxima tot timpul ci doar la inceput, iar in momentul in care se apropie de temperatura setata, acesta isi adapteaza puterea cu care raceste aerul. De ce este utila aceasta functie? pentru ca aparatul de aer conditionat lg isi va mentine capacitatea la temperatura dorita si va economisi energie. Benefic si pentru tine si pentru mediu in egala masura.

Ai grija la capacitatea aparatului de aer conditionat

Nu este de ajuns ca un aparat de fie nou ci si potrivit cu spatiul unde va fi montat. Daca ai de gand sa montezi aparatul in sufragerie sau intr-o incapere cu sprafata in jur de 35mp, atunci poti alege un aparat de 12 000 btu. Este o putere suficienta pentru a raci sau incalzi un spatiu de aceste dimensiuni.

Daca in schimb doresti sa amplasezi aparatul in dormitor sau intr-o camera a carei suprafata nu depaseste 20mp, te poti indepta catre un aparat de 9000 btu fara probleme. Pentru spatii care depasesc aceste dimensiuni este recomandat sa alegi un aparat cu putere net superioara, de 18000 btu sau chair 24000 btu.

Asigura-te ca aparatul are atat functia de racire cat si functia de incalzire

Dupa vorba din popor care spune ca e bine sa-ti faci iarna car si vara sanie, este bine sa alegi un aparat cu 2 functii. Lucrul acesta se va doveni extrem de util in zilele recoroase sau chiar geroase din timpul iernii. Nu este nemaivazut ca aparatul de aer conditionat sa fie folosit si iarna pentru incalzire.

La fel ca vara acesta functioneaza cu aceiasi tehnologie de tip inverter si astfel se va adapta la termperatura setata din telecomanda sau chiar de pe smartphone. Astfel, odata montat, aparatul va avea utilitate intreg anul. Singurul lucru de care trebuie sa tii cont este ca, odata folosit si iarna, aparatul trebuie curatat mai des. Sunt recomandate doua curatari pe an, la filtre si componentele  din aparat.