Chiar daca bucataria egipteana si cea romaneasca nu sunt complet diferite, acestea avand influente comune, exista cateva mancaruri pe care trebuie sa le experimentezi cand optezi pentru un last minute in Egipt.
Chiar daca este vorba despre un „banal” falafel sau o tocana traditionala, vei vedea ca fiecare preparat este cu totul special cand este gatit conform obiceiurilor de catre localnici. Ai vrea sa afli mai multe despre acest subiect? Descopera, in continuare, cateva feluri de mancare pe care sa le incerci atunci cand alegi un last minute Egipt din ofertele propuse de Komsi Travel!
O mica gustarica incepe cu mezze!
Pentru egipteni, micile gustari, servite fie intre mese, fie inaintea unui ospat generos, se numesc mezze. Cateva dintre acestea sunt prezente si in bucataria romaneasca, prin influenta gastronomiei turcesti, precum wara’a aynab, adica frunzele de vita de vie umplute cu diferite ingrediente.
Poti incerca si alte gustari: pasta de susan (tahini), salata de vinete cu tahini (baba ghanouj), humus etc. In loc de instrumente de mancat, egiptenii folosesc aish baladi, o paine traditionala.
Nu pleca dintr-un sejur de last minute Egipt fara sa savurezi mancarurile nationale. Aminteste-ti ca desenele de pe mormintele egiptene redau ospaturi generoase, obicei pe care urmasii faraonilor inca le respecta.
Incepe calatoria culinara cu tocana de fuul, adica o mancare de fasole, in care se pune ardei iute, chimen si suc de lamaie. Te poti bucura de acest preparat oricand doresti, inclusiv la micul dejun. Se poate manca alaturi de paine sau chiftele facute tot din fasole.
Vegetarienii se vor bucura sa aleaga un last minute in Egipt pentru ca aici vor descoperi mancare savuroasa, preparata fix pe gustul lor. De exemplu, ei vor putea savura o supa preparata cu meloukhiya, o leguma foarte asemanatoare cu spanacul. Alta mancare extraordinara este kushari, care contine orez, naut, linte, ceapa prajita si macaroane – un adevarat deliciu!
Inainte de a trece mai departe, trebuie amintite si mancarurile cu carne specifice acestei tari, mai exact kebap-ul si kofta, preparate cu carne de pui, de vita sau de oaie facuta la gratar. Alta delicatesa este porumbelul, care se serveste umplut cu grau.
Iata cateva dulciuri cu care sa te rasfeti
Un last minute in Egipt nu ii va dezamagi nici pe cei care adora dulciurile. Iar daca esti fanul produselor orientale, nu iti vei mai dori sa pleci de aici! Pentru inceput, poti savura o prajitura din gris, coapta si acoperita cu miere – trebuie doar sa ceri o portie de basbousa si vei primi un desert delicios.
Nu rata nici baclavaua, pe care egiptenii o pregatesc cu nuci si miere, sau kunafaua, macaroanele umplute cu smantana groasa, crema de branza sau nuci. Budinca de orez si cea din faina de porumb sunt si ele delicioase.
Inainte sa iti iei la revedere de la Tara Faraonilor si sa te intorci acasa, asigura-te ca ai incercat Umm Ali¸considerat de multi cel mai bun desert de aici. Acesta contine biscuiti, cocos, nuci, stafide si alte ingrediente, inmuiate in lapte fierbinte.
Asadar, pe langa monumente de o importanta culturala si peisaje de neuitat, Egiptul te asteapta si cu preparate delicioase care te vor cuceri rapid!