zoom

Ce ar trebui sa ai pe balcon pentru un interior confortabil?

Balconul locuintei tale este o incapere pe care o folosesti de cele mai multe ori atunci cand vrei sa respiri aer curat, fara sa fi nevoit sa iesi la plimbari in exteriorul casei. Tocmai de aceea, amenajarea balconului casei tale trebuie sa fie una pe masura preferintelor tale si sa iti asigure un confort deosebit. Atunci cand vrei sa ai un balcon frumos, ai nevoie in primul rand de mobilier pentru balcon. Alege cele mai interesante piese si cu siguranta vei obtine in balcon decorul dorit. In plus, cu ajutorul mobilierului de foarte buna calitate, vei obtine si un mediu confortabil. Balconul tau se poate transforma astfel intr-o oaza de relaxare si intr-un punct interesant, numai bun de utilizat pentru momentele in care ai musafiri. Cumpara mobila de balcon de cea mai buna calitate si in mod sigur nu vei regreta o astfel de alegere.

Importanta mobilierului ales pentru balcon

Atunci cand decoram un balcon este esential, deoarece trebuie sa le alegem fara a satura spatiul existent. Balconul este de obicei un spatiu exterior ingust, astfel incat dimensiunile mobilierului trebuie sa fie adecvate.

Mobilierul de exterior trebuie sa aiba material rezistent dar si un design dragut. Mobilierul metalic functioneaza foarte bine. Apoi, poti adapta modele specifice pe masura ce spatiul iti permite. Poti folosi de asemenea fotolii de balcon, daca ai un spatiu generos.

Mobilierul pliabil este de asemenea o buna alegere, pentru ca acesta poate fi strans atunci cand nu doresti sa te asezi la soare, in balconul casei tale.

Optiuni personalizate pentru balcon

Atunci cand decorezi un balcon, retine cat de mult un mobilier personalizat poate sa te ajute. Bancile sunt o alegere practica. Adauga o banca la peretele cel mai lat si fa-o profitand de capacitatea de a stoca obiecte in interiorul ei. (astfel incat sa poti pune perne etc) sau care au numai cu un raft usor (poti pune cutii sau cosuri dedesubtul bancii); completeaza cu o masa laterala pentru un aspect dragut. Acesta va fi locul ideal pentru a lua micul dejun sau pentru a te relaxa. 

Mobilier auxiliar pentru balcon

Categoric da, ele sunt o optiune pentru a decora balconul. Ne referim la mese laterale, scaune, fotolii de balcon etc. Acestea sunt, de obicei, piese cele mai versatile care pot face din balconul tau o adevarata oaza de relazare.. 

Inspira-te

Cauta sa ai intotdeauna un punct de inspirare cand vine vorba de alegerea mobilierului pentru balcon si tine cont de dimensiunea acestuia atunci cand alegi piesele potrivite. Totul trebuie sa fie practic dar totodata sa nu dea impresia de incarcare a spatiului, evident mult mai mic decat o terasa a unei curti.

Ce folosinta are balconul?

E micul tau spatiu cosmic, dar iti poate oferi multa joaca. Gandeste-te la ce utilizare preferi sa ii oferi acestui spatiu.. Vrei cateva scaune cu o masa pentru a servi micul dejun? Preferi fotolii de balcon pentru relaxare? Vei folosi balconul strict pentru a te bronza? Acest lucru iti va oferi o idee despre ce mobilier sa alegi. O idee: alege piese multifunctionale, cum ar fi o banca sau mai multe fotolii micute pe care sa te intinzi sau sa le folosesti drept scaun, la masa.

Plantele in balcon

Ca in orice spatiu in aer liber, si balconul este unul dintre elementele de baza daca iei in considerare cum sa-l decorezi. Plantele ne conecteaza la natura. Alege optiunile potrivite pentru a nu ramane fara spatiu. Plantele cataratoare pe un perete vor da prospetime, de asemenea, o gradina verticala. Nu alege plante mari. Alege ceva colorat, care sa iti aduca multa veselie!