zoom

Cum sa folosesti trotinetele in cele mai bune conditii?

Ti-ai cumparat recent o trotineta electrica? In afara de orele de distractie pe care ti le ofera dar si de posibilitatea de a te deplasa usor chiar si in zonele urbane foarte aglomerate, pentru a te bucura de achizitia ta cat mai mult timp, trebuie sa o intretii corespunzator si sa te asiguri ca vei calatori in siguranta.

sursa foto :smartbalance.ro

Aceste trotinete electrice au devenit mijloace de deplasare alternativa foarte populare si apreciate de toata lumea dar sunt cateva aspecte pe care este bine sa le respecti pentru siguranta ta dar si pentru cea a trecatorilor.

Masuri de siguranta pentru utilizarea unei trotinete electrice

            Desi nu pare distractiv si deloc cool, poarta un echipament de protectie. Accidentele nedorite pot aparea oricand si este mai bine sa previi decat sa tratezi. Echipamentul de protectie trebuie sa contina casca, cotiere, genunchiere dar si o vesta reflectorizanta. Mai ales daca folosesti trotineta pe strada in timpul noptii, o vesta reflectorizanta este foarte utila pentru a fi vizibil.

            De asemenea, tot pentru siguranta, este recomandat sa verifici trotineta o data pe luna. Acest lucru inseamna sa verifici daca rotile sunt umflate, daca franele functioneaza corespunzator, daca bateria si alte componente se comporta bine. Lipsa unor verificari periodice poate sa agraveze unele probleme existente si sa fie mai dificil si mai costisitor de reparat. In multe cazuri va trebui sa iti cumperi alta trotineta electrica.

            Pentru functionarea corespunzatoare, este recomandat sa folosesti numai componente originale, care se pot gasi pe site-ul producatorului sau in magazine specializate pe comercializarea pieselor si accesoriilor originale. Nu cumpara piese de calitate indoielnica intrucat iti pot pune in pericol viata dar si a celor din jurul tau.

            In special bateria se defecteaza cel mai des. Trebuie sa te asiguri ca este incarcata corespunzator si nu o lasi sa se incarce peste noapte. De asemenea, cumpara numai baterii originale pentru a preveni supraincalzirea si aparitia unor probleme. Chiar daca piesele originale sunt mai scumpe, investitia va merita sa fie facuta.

            Tot la capitolul siguranta, este important ca in momentul in care folosesti trotinete electrice sa ai o vestimentatie corespunzatoare. Unele tipuri de haine s-ar putea sa fie inconfortatile in momentul in care folosesti trotinete electrice. Acelasi lucru este valabil si pentru incaltaminte.

            Utilizarea unei trotinete electrice in trafic

            Inainte de prima utilizare este recomandat sa exersezi pe distante scurte. Invatarea este relativ usoara si depinde de fiecare persoana in parte cat de repede reuseste sa se familiarizeze cu miscarile realizate pe o trotineta electrica. Daca intentionezi sa o folosesti in trafic atunci respecta regulile de circulatie pentru prevenirea accidentelor.

            Pentru o plimbare in parc nu este nevoie intotdeauna sa iti iei masuri de precautie in timpul circulatiei insa, tot trebuie sa fii atent sa nu lovesti persoanele care se plimba. In trafic trebuie sa fii mereu atent si sa respecti regulile de circulatie. Practic, in trafic va trebui sa ai acelasi comportament ca si atunci cand iti conduci masina.

            Tinand cont de aceste recomandari vei putea folosi trotinete electrice in deplina siguranta.