tirgu mures romania
zoom

De ce merita sa vizitezi orasul Targu Mures?

Te gandesti la o vacanta si nu stii unde sa mergi? Ia in calcul unui weekend prelungit in Judetul Mures, unde cu siguranta vei avea ce sa faci. Iti dam mai multe idei pentru cazul in care ajungi sa vizitezi orasul Targu Mures intr-un city break.

Poti merge la gradina zoologica din Targu Mures

Daca mergi in concediu cu copiii atunci cea mai buna solutie este sa ajungi la gradina zoologica din Targu Mures. Nu este deloc greu sa faci asta pentru ca este in centrul orasului si ajungi repede. Este cea mai mare gradina zoologica din tara si aici vei vedea animalele in mediul lor natural, pentru ca specialistii in cresterea lor s-au straduit sa le faca un mediu care sa semene foarte bine cu mediul lor natural.

Cetatea medievala Targu Mures

Poti face o oprire la cetatea medievala Targu Mures. A fost construita in secolul XVII si a fost complet renovata acum cativa ani, fiind un loc foarte bun de hoinareala pentru toti vizitatorii. Te poti plimba pe langa zidurile ei si poti vedea bastioanele numite dupa bresle, asa cum sunt si turnurile din Sighisoara. Tot aici poti descoperi cladirile renovate din cetate si poti admira Biserica Reformata din Targu Mures, fiind cea mai veche constructie din oras. Pe situl celor de la Visitmures poti gasi mai multe obiective turistice si idei de vacanta pentru a vizita judetul Mures intr-un city break sau chiar intr-un concediu.

Catedrala ortodoxa din Targu Mures

Daca vrei sa vizitezi o biserica impunatoare te poti opri aici. catedrala a fost ridicata pe locul unei fantani muzicale. Este cel mai mare edificiu religios de aici si domina Piata Trandafirilor in care a fost ridicata. Pe bulevardul central despartit de aceasta piata se pot gasi urmatoarele atractii turistice.

Palatul culturii din Targu Mures

Unul din cele mai bune lucruri de facut in Targu Mures este sa  vizitezi Palatul Culturii. Nu poti trece pe lang el fara sa te intrebi ce adaposteste de fapt aceasta constructie cu acoperis colorat si decoratiuni aurii. In prezent, aceasta gazduieste mai multe evenimente si detaliile despre program pot fi gasite online.

Prefectura din Targu mures

Chiar langa Palatul Culturii este o alta cladire cu aspect de castel care iti va atrage atentia. Aceasta este de fapt prefectura si nu poate fi vizitata dar poat fi fotografiata. In fata ei se afla o statuie cu o lupoaica si 2 pui de om pe care ii hraneste.

Biserica Buna Vestire

La capatul opus al bulevardului se afla biserica Buna vestire care strajuieste centrul orasului. Poti face un scurt popas in fata ei si poti intra daca ai timp pentru a vedea picturile. De asemenea poti vizita si scara cu motive traditionale care atrage turistii pentru fotografii. Din pacate, motivele traditionale sunt afectate de praful din oras insa tot poti face unele fotografii interesante aici.

Seara o poti petrece intr-o atmosfra relaxanta la restaurantele din oras pentru ca vei gasi cu siguranta de unde sa alegi unul potrivit pentru tine.