zoom

Ce sa faci in judetul Olt

 

Judetul Olt este un alt punct de atractie turistica ce impresioneaza prin intermediul zonelor deosebite care merita sa fie explorate centimetru cu centimetru. Judetul Olt pe cat este de impresionant de atat de atractive sunt si obiectivele turistice pe care nu trebuie sa le ratezi sub nici o forma. 

Daca te afli in zona atunci trebuie neaparat sa faci o oprire la aceste cateva obiective turistice pe care urmeaza sa ti le sugeram in randurile urmatoare. Mai ales daca nu stii unde sa petreci urmatoarea vacanta, atunci poate vom reusi sa te inspiram si sa reusesti sa ajungi intr-unul din cele mai frumoase zone din Romania. 

 

Podul de peste Olt

 

Legand orasul Slatina de Ganeasa este un simbol al ambitiei si curajului. De-a lungul anilor a fost nevoie de multa munca si curaj pentru a construi acest pod atat de simbolic pentru intreg judetul. De peste pod te poti bucura de o priveliste superba dar si de lebedele care isi fac traiul aici. 

 

Casa Memoriala Nicolae Titulescu 

 

O gasesti in localitatea cu acelasi nume si, potrivit inscriptiei de la intrare, casa a fost construita in anul 1910 in semn de respect fata de arhitectura traditionala romaneasca. Stilul arhitectural reuneste elemente din intreg spatiul Olteniei si vei putea admira in interior piese de mobilier, fotografii si documente care au apartinut marelui om politic Nicolae Titulescu. 

 

Gelateria Atletul Albanez

 

Gelateria situata in Slanic Prahova pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza este o afacere veche cu o traditie neintrerupta de 320 de ani si apartine familiei Memish, originara din Albania care facea negot in zona Olteniei inca din anul 1700. Retetele sunt un secret pentru toata lumea si sunt transmise din tata in fiu. Cofetaria te imbie inca de la intrare cu multe bunatati iar de-a lungul istoriei personalitati precum Charles de Gaulle, Ion Minulescu, Nicolae Iorga, Amza Pellea si multi altii au trecut pragul acestei gelaterii pentru a se delecta cu bunatatile traditional balcanice. 

Astfel, daca vrei sa savurezi un desert cu gust de istorie atunci nu trebuie sa ratezi Atletul Albanez. 

 

Dealul Gradiste

 

Este locul in care poti sa spui ,,da” la inaltime. Este locul care este recunoscut pentru privelistea splendida pe care o ofera asupra orasului Slatina si ofera o perspectiva 3600. Pe platforma dealului se afla Casa Casatoriilor precum si drapelul Romaniei din regiune. Daca esti pasionat de fotografie atunci vei sti unde gasesti locul cel mai potrivit pentru a realiza cadre de poveste. Iar daca ti-ai gasit jumatatea atunci aici vei putea sa faci pasul cel mare. 

 

Manastirea Clocociov 

 

Este una dintre cele mai vechi asezaminte monahale care strajuieste de veacuri in aceste locuri. Istoria spune ca aceasta manastire ar fi fost ctitorita de insusi domnitorul Mihai Viteazul. Manastirea adaposteste si un muzeu unde poti vedea o impresionanta colectie de arta veche romaneasca care cuprinde icoane vechi, piese de arta decorativa, argintarii, tesaturi, sculpturi in lemn, broderii, carti cu ilustratii gravate in lemn, colectii cu o istorie valoroasa ce evoca diverse momente din trecut.

Advertorial SEO scris de iXpr.