In orice locuinta vor aparea in mod inevitabil probleme in functionarea instalatiilor sanitare. Tevi sparte, scurgere infundata, robinete defecte calorifere care picura si nu incalzesc, sunt doar cateva dintre astfel de probleme. Este si mai dificil atunci cand nu stii ce sa faci sau la cine sa apelezi in astfel de situatii. Alegerea instalatorului potrivit nu este o sarcina atat de simpla pe cat pare.
In orice locuinta vor aparea in mod inevitabil probleme in functionarea instalatiilor sanitare. Tevi sparte, scurgere infundata, robinete defecte calorifere care picura si nu incalzesc, sunt doar cateva dintre astfel de probleme. Este si mai dificil atunci cand nu stii ce sa faci sau la cine sa apelezi in astfel de situatii.
Alegerea instalatorului potrivit nu este o sarcina atat de simpla pe cat pare. O optiune gresita inseamna lucrari efectuate defectuos, probleme viitoare si bani ce nu pot fi recuperati. Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un instalator:
Verificati sa fie acreditat ANRE
Ia in considerare numai instalatorii autorizati pentru a avea garantia unor servicii de calitate. Un instalator autorizat are conostintele si experienta necesare pentru executarea unor lucrari diversificate: de reparatii, montaj, intretinere sau revizie a instalatiei sanitare si de a rezolva orice problema rapid si eficient.
Aflati daca poate oferi asigurare pentru daune
In cazul in care ceva nu merge bine in timpul executiei lucrarilor, va trebui sa ai garantia ca instalatorul poate oferi asigurare pentru orice daune aduse proprietatii. Un instalator calificat ia toate masurile de precautie posibile pentru a se asigura ca rezolva problemele, mai degraba decat sa creeze altele. Cu toate acestea, se pot intampla accidente si de aceea este indicat sa lucrati cu un instalator asigurat.
Verificati costurile
Un instalator profesionist ar trebui sa fie in masura sa furnizeze o estimare exacta inainte de inceperea oricarei lucrari. Verificati intotdeauna pretul inainte de a lua o decizie finala. Sa fie competitive, transparente, detaliate pe stadiile lucrarii.
Intrebati daca ofera garantie pentru lucrarile efectuate
O garantie pentru lucrarile electuate este un indicator ca instalatorul ofera servicii de incredere si are competenta de a rezolva orice alta problema care ar putea aparea. Garantia pentru serviciul prestat si pentru materialele folosite este o confirmare a unei lucrari de calitate, executate cu profesionalism si ofera protectie in cazul micilor defectiuni care pot aparea ulterior.
Intrebati despre experienta in domeniu
Cu cat instalatorul are mai multa experienta, cu atat mai bine. Un instalator sanitar autorizat calificat manifesta atentie la detalii si trateaza orice interventie cu maxima seriozitate si profesionalism. Are competenta de a oferi servicii diversificate si de a rezolva orice problema in domeniu.
Examinati nivelul de profesionalism
Profesionalismul este o parte esentiala a meseriei de instalator. Aceasta este reflectat de modul in care comunica cu clientii, modul in care se imbraca, de organizarea si promptitudinea cu care raspunde solicitarilor. O persoana de incredere si profesionala ar trebui sa raspunda pozitiv la solicitari si intr-un mod cald si prietenos.
Cautati referinte si recenzii
Intotdeauna analizeaza referintele unui instalator inainte de a lua legatura cu acesta. Recenziile si referintele publice despre anumiti instalatori si companii de instalatii sanitare sunt cel mai bun mod de a obtine informatii despre serviciile prestate si profesionalismul acestora. Tine cont insa ca majoritatea clientilor isi spun parerea doar in cazuri nefericite.
Observati cum raspund la situatii de urgenta
In caz de urgenta, vei dori instalatorul sanitar sa poata interveni cat mai repede posibil pentru remedierea situatiei. Urgentele nu pot astepta, asa ca nu vei dori sa colaborezi cu cineva care nu raspunde la timp situatiilor urgente. In astfel de situatii, contacteaza un istalator disponibil 24/7 pentru a preveni alte situatii neplacute.