zoom

Cazile freestanding si cerintele acestora

Inainte de a cumpara o cada baie freestanding si inainte de a o inlocui pe cea veche, ar trebui ceruta parerea unui expert sa verifice daca aceasta poate fi instalata in locul dorit. Cazile freestanding sunt foarte grele – chiar si fara cei 280 de litri de apa in medie. Nu fiecare casa are statica potrivita pentru o cada de beton. Daca nu se vrea in a se apela la o alternativa de rasina sintetica, va trebui intarita podeaua. In plus, este nevoie de cel putin 55 de centimetri de spatiu in jurul cazii autoportante de 1,74 pana la doi metri lungime si cel putin 79,5 centimetri latime pentru a o trece confortabil si pentru a intra si iesi. In plus, va trebui probabil sa fie extinse conductele de apa si de canalizare, astfel incat fitingurile sa poata sta si ele libere.

Ar trebui tinut cont de acesta din urma daca se doreste plasarea cazii in afara baii. O solutie pe care din ce in ce mai multi proprietari o aleg atunci cand este baia prea mica pentru o cada freestanding, dar exista suficient spatiu pe hol intre baie si dormitor – baia privata va fi contopita cu dormitorul. Daca nu este spatiu, dar se doreste totusi o cada freestanding, cumparatorul se poate gandi la varianta mini a cazii freestanding incorporata: 1,20 metri lungime, 75 centimetri latime, 181 litri capacitate.

Cel mai bine este sa se pozitioneze cada freestanding astfel incat cumparatorul sa se poata bucura de panorama completa in timp ce face baie. Relaxare pura! Iar cada freestanding este, de asemenea, subliniata. Daca nu exista o fereastra cu o vedere spectaculoasa a unui munte, este ok. Cu o lampa de lux,sisteme inteligente de iluminat sau alte accesorii, cum ar fi poze, sfesnice inalte si suporturi de prosoape fanteziste, se va putea pune cada de baie freestanding in lumina reflectoarelor.

Ca intotdeauna, este o problema de alegere a materialului, a designului si a dimensiunii. Cazile freestanding din acril sunt putin mai ieftine si pot fi avute de la aproximativ 750 de euro. Pentru modelele din turnare minerala si beton, se pot cheltui intre 1.200 si 3.000 de euro. Cazile pe picioare din otel costa in jur de 2.000 de euro si mai mult. Pentru corian se plateste de la 3.000 de euro in sus. Cazile freestanding din piatra naturala pornesc de la aproximativ 4.000 de euro. Pentru cereri neobisnuite, precum o cada de baie rotunda de sine statatoare din Corian, poate fi de 20.000 de euro si mai mult. In cele din urma, modelul potrivit este disponibil pentru fiecare gust si buget. Pentru transportul si instalarea cazii de baie freestanding si asezarea tevilor in locatia selectata din mijlocul camerei, ar trebui sa calculata o suma suplimentara de cel putin 500 pana la 600 de euro.

Daca se doreste instalarea unei cazi, nu ar trebui sa se aleaga doar din punct de vedere al modei. Mai degraba, trebuie sa ia in considerare cat spatiu poate ocupa in baie si din ce material ar trebui sa fie facuta.