Zafaran
zoom

Care sunt parfumurile de damă ale sezonului

După luni întregi petrecute conservând energia, florile înfloresc primăvara, odată ce simt că zilele au crescut mai mult și vremea a devenit mai caldă. Acest lucru este bun pentru oameni, deoarece mai multe studii au arătat că privitul florilor te poate face fericit. Un studiu realizat în 2008 pe pacienți din spitale a constatat că faptul că a avea flori în cameră îi făcea pe oameni să se simtă mai pozitivi și le-a redus durerea și anxietatea. Un alt studiu de la Universitatea Rutgers a constatat că atunci când participanților li s-a prezentat un buchet de flori, a rezultat 100% din timp ceea ce oamenii de știință numesc un „zâmbet adevărat”. Vederea florilor a avut atât „efecte imediate, cât și efecte pe termen lung”, care au dus la stări de spirit ridicate pentru câteva zile după aceea, potrivit cercetătorilor. Iată deci cum primăvara şi revenirea la viaţă a naturiieste atât de benefică pentru noi. Şi de ce nu am profita la maxim de ea, alegând şi parfumuri dama în ton cu sezonul?

Parfumurile de damă ale sezonului

Am ales să fac un top personal, fiind o fană înrăită a lumii orientale. Astfel, mă voi concentra asupra acelor parfumuri de damă arăbeşti pe care le consider potrivite pentru primăvară. Reţineţi, acestea sunt doar părerile mele. Şi sunt şi testate, ca să spunem aşa, deoarece pasiunea mea pentru lumea orientală s-a revărsat asupra parfumurilor. Nu vreţi să ştiţi câte dintre acestea mi-am achiziţionat în ultima perioadă, fără să cheltui sume enorme. Şi fără să am vreun covor fermecat cu care să călătoresc printre dunele de nisip. Este vorba despre o călătorie … online! Dar, fără prea multe alte poveşti, iată câteva dintre parfumurile orientale numai bune pentru primăvară, din perspectiva mea:

  • Dar al Banat, de la brandul Ard Al Zaafaran: este un parfum citric, floral, care are ca note de vârf lămâiţă, portocale şi piersici. Notele de mijloc sunt compuse din violete, iasomie şi crin alb iar cele de bază din ambră, trestie de zahăr, lemn de santal şi cardamon. Pentru mine, acest parfum este de top, mai ales pentru sezonul cald.
  • Genesis gold, de la brandul Le Chameau: este un parfum de damă citric, floral, fructat, foarte fresh, numai bun de purtat în sezonul cald. În notele sale de vârf se regăsesc mandarinele şi portocalele, în cele de mijloc bujorul iar în cele de bază moscul şi lemnul de agar. Este un parfum uimitor, pentru care veţi primi multe complimente!
  • Oasis, de la brandul Vivarea: un parfum foarte fresh, modern, de primăvară, care vă trezeşte simţurile! Zmeura şi ananasul sunt notele de vârf, inima parfumului este compusă din iasomie iar la bază se simt note de mosc.
  • Urban woman de la Emper: este un parfum de damă floral, fresh, special pentru femeile de oraş, independente şi stilate. Notele sale de top sunt compuse din bergamotă şi coacăze negre. Notele de mijloc sunt compuse din orris, trandafir şi lemn de santal iar notele de bază reprezintă un amestec inedit de mure şi mosc alb.

Acesta ar fi topul personal de parfumuri de damă orientale, care cu siguranţă vă vor încânta şi vouă simţurile!