gantere
zoom

Cateva motive pentru care sa incepi antrenamentele cu gantere chiar de azi!

Odata ce depasim varsta de 30 de ani, corpul incepe sa piarda masa osoasa si masa musculara, insa antrenamentele cu gantere si greutati pot intarzia acest proces cu zeci de ani. Exercitiile de forta nu trebuie neaparat desfasurate pentru a mari masa musculara a corpului, ci pot avea ca scop dezvoltarea fortei functionale necesara in activitatile de zi cu zi. Tocmai de aceea, mai jos vei descoperi cateva recomandari pentru a putea incepe si sustine un ritm constant al antrenamentelor.

Sanatatea si activitatea sportiva merg mana in mana. Foarte multe persoane sunt familiarizate cu diverse forme ale exercitiilor cardiovasculare, precum alergarea sau pedalarea, si beneficiile de care pot profita in urma acelor activitati, insa exercitiile cu gantere si haltere pot parea mai intimidante. Cu toate acestea, orice antrenament cardio poate fi imbunatatit prin adaugarea catorva exercitii de forta.

In jurul varstei de 30 de ani, densitatea oaselor incepe sa scada. Schimbarile nu sunt evidente, insa activitatile zilnice pot deveni mai dificile. Chiar si lucrurile simple, precum urcarea scarilor sau ridicarea de pe scaun, necesita un anumit grad de putere.

Poti intarzia procesul de imbatranire a organismului

Exercitiile de crestere a fortei nu sunt utile numai pentru a mari masa musculara a corpului si pentru a schimba aspectul fizic. De fapt, majoritatea persoanelor trebuie sa faca un efort extrem pentru a mari considerabil musculatura. In schimb, ai putea desfasura antrenamente cu gantere si greutati fitness pentru a beneficia de componenta practica. Prin cresterea puterii cu ajutorul antrenamentelor specifice, poti intarzia sau chiar anula scaderea densitatii osoase si pierderea masei musculare ce vin odata cu inaintarea in varsta.

Pe langa cresterea puterii si intarzierea degradarii corpului, astfel de exercitii ajuta si la imbunatatirea starii psihice. Astfel, “hormonul fericirii” va fi secretat in cursul fiecarui antrenament pe care il desfasori, indiferent daca alegi o rutina cardio, cardio si greutati sau un antrenament complet cu gantere si haltere.

Cum incepi antrenamentele cu gantere?

Flotarile, genuflexiunile, tractiunile si celelalte exercitii care folosesc greutatea corpului sunt componente foarte importante in orice activitate sportiva. Cu toate acestea, poti simti nevoia sa adaugi dificultate antrenamentelor pe care le desfasori pentru a creste puterea corpului tau. Astfel, ai putea incerca exercitiile cu gantere si haltere care, prin asigurarea unei rezistente suplimentare, vor creste efortul depus si, respectiv, beneficiile de care te bucuri in urma activitatii sportive.

Poate fi destul de dificil momentul in care intri intr-o sala de forta, fiindca vei vedea zeci de greutati si aparate si nu vei sti de unde sa incepi. O situatie asemanatoare este si in cazul in care vrei sa achizitionezi echipament pentru antrenamentele de acasa, furnizorii de aparate si greutati fitness avand oferte variate.

Cel mai bine este sa te documentezi inainte despre echipamentul potrivit si exercitiile recomandate incepatorilor pentru a evita momentele in care o astfel de activitate te poate intimida. Increderea este foarte importanta, iar daca acumulezi cunostintele necesare, vei fi uimit de cat de repede poti descoperi eficienta antrenamentelor cu greutati fitness. Daca vrei sa alegi ehipamentul potrivit la un raport excelent calitate-pret, intra pe Sport-Mag!