zoom

Căldură extremă – Cum îți protejezi părul de razele soarelui

Vara este un anotimp dificil pentru îngrijirea părului. Soarele arzător are un efect dăunător asupra părului, făcându-l fragil și rigid, mai ales la expunerea pe termen lung. Vremea caldă și razele UV ale soarelui pot deteriora cuticula, care este stratul exterior al părului. Cuticula tinde să devină aspră și se poate umfla pentru a atrage umiditatea. Acest lucru provoacă încrețirea părului. Părul încrețit este uscat, greu de gestionat și predispus la rupere. Excesul de umiditate și transpirație fac, de asemenea, ca părul să-și piardă din volum și să pară fără vlagă pe timpul verii.

Este important să îl protejezi cât mai bine de condițiile neprietenoase din anotimpul cald.

Citește în continuare și află care sunt cele mai simple, dar benefice lucruri pe care poți să le faci pentru a avea un păr bogat și sănătos tot timpul verii.

Taie vârfurile deteriorate

Tăierea câtorva centimetri din păr la începutul verii îți permite să scapi de vârfurile despicate și să îți reîmprospătezi stilul. O tăiere rapidă la mijlocul sezonului și la sfârșitul lunilor fierbinți îți permite, de asemenea, să controlezi deteriorarea a părului pe termen lung.

Îmbrățișează stilurile naturale

Îmbrățișează textura naturală a părului tău și lasă deoparte instrumentele dure de uscare și coafare – plăcile de îndreptat, ondulatoarele și uscătoarele pot zdrobi părul vara. Tratează-ți șuvițele săptămânal cu o mască intensivă pentru a ajuta la protejarea și înmuierea părului – îți recomandăm masca reconstrucție toate tipurile de păr LuxeOil Keratin Protect, care funcționează în doar 5 minute și lasă părul suplu, reînnoit și ultra moale. Când vine vorba de stil, fii creativă – împletiturile sunt șic și ușoare, în timp ce pălăriile și eșarfele adaugă un plus look-ului tău de vară.

 

Folosește un balsam hrănitor

Folosește produse care hrănesc părul în profunzime și maximizează strălucirea părului de la rădăcină până la vârfuri, protejându-l în același timp de stresul mediului extern. Wella Care Elements Renew – Balsam revitalizant pentru toate tipurile de păr este un balsam ultra-hrănitor, care îmbunătățește strălucirea, textura, moliciunea și manevrabilitate după o singură utilizare.

 

Calmează-ți scalpul

Lotiunea tonică calmantă pentru scalp elimină acumularea de produse de îngrijire și rehidratează un scalp însetat. Ingredientele active dizolvă uleiul și acumularea de produse, promovează creșterea părului și îndepărtează impuritățile, atât părul, cât și scalpul capătă mai multă putere. Cu ajutorul acestei loțiuni vei obține un scalp curat și hrănit și un păr moale, fără să fii nevoită să mergi la salon.

            Protejează părul de razele UV

Părul expus la razele UV dure poate prezenta slăbiciune și semne de deteriorare în timp. Stilurile naturale și accesoriile de protecție – purtarea părului într-o împachetare sau pălărie sau tratarea cu o masca săptămânală  ( vezi pe www.haircare.ro cele mai bune produse )– pot ajuta la minimizarea daunelor. Pentru firele care au fost expuse prea mult soare, ne place tratamentul cu spray-ul hidratant cu protecție UV pentru păr pentru a restabili echilibrul. Folosește o cantitate mică și pieptănă ușor pe părul lungime și pe vârfurile uscate. Lasă să acționeze până la 10 minute sau toată noaptea pentru un tratament de hrănire profundă. Spală părul cu șamponul sau tratamentul de curățare obișnuit.