zoom

Ce caracteristici au scaunele de gradina

Pentru a va ghida cat mai bine in realizarea proiectului vostru profesional, sau pentru amenajarea unei terase in gradina, vom revizui diferitele criterii de luat in considerare la alegerea scaunului de exterior, precum si punctele forte ale fiecarui model. In gradina, pe balcon sau pe terasa, scaunele si fotoliile de gradina va permit sa luati masa si sa va odihniti in aer liber. In functie de materialul ales, rezistenta la intemperii si intretinerea nu vor fi la fel. Toate sfaturile noastre pentru a alege un model adaptat nevoilor voastre. Cumpara scaune de calitate de pe site-ul livingroom.ro

Caracteristicile scaunelor de gradina

  • Cum sa va alegeti scaunele de gradina?

Scaunele de gradina se disting printr-o structura usoara. Cu bare, bretele sau catarame, acestea pot fi impodobite cu diferite materiale. Fotoliile de gradina, pe de alta parte, au o structura mai grea si mai masiva decat scaunele si au cotiere pentru un confort sporit. Datorita volumului lor, cu dimensiuni cu aproximativ o treime mai mari decat cele ale scaunelor, verificati daca spatiul disponibil este suficient pentru a le gazdui fara a impiedica traficul, de exemplu pe un balcon.

Materialele scaunelor si fotoliilor de gradina

Materialul scaunelor si fotoliilor de gradina va depinde nu numai de estetica lor, ci si de rezistenta lor la conditiile climatice, intretinerea si pretul lor.

Cum sa va alegeti scaunele si fotoliile de gradina?

  • Plastic

Clorura de polivinil sau PVC este un material plastic ieftin si durabil. Usoare, dar rezistente la socuri si intemperii, scaunele si fotoliile de gradina din PVC sunt disponibile in multe culori si necesita foarte putina intretinere. Si daca culoarea lor s-a patat de-a lungul timpului sau pur si simplu doriti sa o schimbati, sa stiti ca astazi exista vopsele special concepute in acest scop.

  • Lemn

Scaunele si fotoliile de gradina sunt disponibile in multe tipuri de lemn, toate fiind alese special pentru a rezista vremii nefavorabile si atacurilor de insecte. Dar nu toate au aceeasi rezistenta la umiditate. Acestea sunt astfel clasificate de la I la V, de la cele mai putin rezistente la cele mai rezistente.

Cum sa va alegeti scaunele si fotoliile de gradina?

  • Pinul, cu un aspect maroniu deschis, este astfel cea mai economica specie. Este fabricat rezistent la putregai printr-un tratament cu autoclava. Aceasta consta in plasarea unei bucati de lemn intr-o cutie, apoi crearea unui vid de aer acolo, inainte de a injecta tratamentul de suprapresiune in toate cavitatile sale. Pinul beneficiaza astfel de o clasa IV.
  • Salcamul, o culoare maro inchis cu usoare reflexii rosii, este un lemn exotic. La un pret rezonabil, este destul de dur si rezistent la putregai natural. Este un lemn de clasa a IV-a.
  • Lacusta neagra, de culoare galbuie, este o specie de salcam european. Mai putin costisitoare decat lemnul exotic, este si clasa a IV-a.
  • Teckul viu colorat va deveni gri in timp daca nu este tratat. Acest lemn exotic, intotdeauna clasa IV, este deosebit de rezistent. Poate chiar iarna in aer liber, cu conditia ca scaunele si fotoliile voastre sa fie ridicate si acoperite cu un capac.