zoom

Cum sa alegi ramele in functie de forma fetei tale

Alegereacelor mai bune rame in functie de fata este un factor foarte important atunci cand cumperi ochelari. De fapt, forma fetei tale influenteaza foarte mult confortul atunci cand porti ochelari. Dar stiai ca exista mai multe forme de fete? De data aceasta va vom ajuta sa alegeti lentile in functie de caracteristicile fetei si va prezentam toate elementele de care sa tineti cont atunci cand faceti asta. Intrand in magazin ochelari Iasi puteti alege cele mai bune astfel de produse.

Determinati forma fetei

Formula pentru a gasi cea mai buna pereche de rame in functie de fata ta depinde de un principiu cheie: tineti cont de forma fetei si de forma ramelor astfel incat acestea sa se amortizeze. Forma fetei si forma ramelor trebuie sa se completeze reciproc. In acest sens se aplica regula opusurilor care se atrag. De exemplu, daca aveti o fata foarte rotunda, v-ar fi bine cu rame bine definite sau in forma de patrat.

Gasiti dimensiunea si potrivirea corecta

Forma ramei este importanta, dar dimensiunea si potrivirea pot face o mare diferenta in rezultatul final. La fel ca si  hainele, cu cat ramele sunt mai bune, cu atat vor arata mai bine atunci cand le vei purta. Potrivirea perfecta face, de asemenea, mai greu pentru rame sa alunece sau sa cada. Si nu numai ca trebuie sa luati in considerare ochii, dimensiunea nasului este, de asemenea, importanta, deoarece face parte din sprijinul ochelarilor.

Protejati-va ochii

Ochelarii au doua functii: sa te faca sa arati bine cu ei si sa-ti protejeze ochii. Dar nu toate lentilele au protectia necesara de care au nevoie ochii tai. Se pot alege in acest sens lentile cu protectie contra luminii albastre de la calculator, lentile speciale pentru diverse tipuri de activitati, lentile pentru condus noaptea si lista poate continua.

 Cum sa masurati forma fetei

Pentru a afla care sunt dimensiunile fetei, va trebui sa masurati urmatoarele 4 parti ale fetei:

1. Inaltimea fetei: aceasta se extinde de la centrul partii superioare a fruntii pana la centrul barbiei.

2. Fruntea: Masurati latimea fruntii de la stanga la dreapta.

3. Pometii. Calculati distanta de la un obraz la celalalt obraz incepand chiar sub coltul fiecarui ochi.

4. Maxilarul: In cele din urma, masurati latimea maxilarului incepand chiar sub o ureche pana la centrul barbiei si dublati acest numar.

CELE MAI FRECVENTE FORME ALE FETEI

1. Ovala

Masura inaltimii fetei este mai mare decat latimea pometilor, dimensiunea fruntii este mai mare decat cea a maxilarului si aceasta este rotunda in loc sa fie definita.

Aici, cele mai bune rame in functie de forma fetei sunt: ramele dreptunghiulare pentru a echilibra maxilarul rotund.

2. Dreptunghiulara

La fel ca fata ovala, dar cu o mandibula unghiulara. Inaltimea fetei este cea mai mare masura, iar pometii si maxilarul au aproximativ aceeasi latime.

Sfat pentru aceasta forma a fetei: Compensati-va fata dreptunghiulara cu rame subtiri sau translucide care au margini ovale sau rotunjite.

3.    Rotunda

Dimensiunile  pometilor sunt egale cu dimensiunea inaltimii fetei si ambele sunt mai mari decat latimea fruntii si maxilarului. De asemenea, maxilarul este rotund.

Deci, ramele ideale pentru tine ar fi: cele patrate sau dreptunghiulare care sunt suficient de largi pentru a se potrivi pometilor.