zoom

Cele mai utilizate acaricide in controlul eficient al acarienilor

Acarienii pot provoca daune semnificative culturilor agricole. Acestia se hranesc cu seva plantelor, reducand astfel capacitatea acestora de a creste si de a produce recolte sanatoase. In plus, pot fi vectori ai unor boli periculoase atat pentru plante, cat si pentru oameni si animale. Infestarile cu acarieni pot duce la scaderea productiei agricole, pierderi economice considerabile si riscuri pentru sanatatea publica.

Pentru combaterea lor, s-a dezvoltat o gama foarte bogata de produse acaricide. Aceste substante chimice special gandite pentru a controla populatiile de acarieni actioneaza prin contact sau ingestie, interferand cu functiile fiziologice ale daunatorilor si provocandu-le moartea. Exista numeroase produse care te pot ajuta in combaterea acestor intrusi, ca de pilda: Apollo, Floramite, Canelys, Vertimec, Voliam Targo, Actara, Koromite, Milbeknock si Envidor. Iata cateva dintre principalele caracteristici ale acestora:

Canelys

Canelys este un produs natural folosit cu succes in combaterea si diminuarea populatiei de acarieni, precum si a ciupercilor de tip Oidium.

Floramite

Floramite 240 SC se incadreaza in clasa de acaricide pe baza de bifenazate. Datorita caracteristicilor sale selective, este excelent pentru controlul speciilor de acarieni din culturile agricole. Produsul este prietenos cu entomofauna utila, fiind compatibil cu majoritatea programelor de protectie integrata.

Apollo

Apollo distruge ouale acarienilor, protejeaza cultura o perioada lunga de timp si are un puternic efect rezidual. In cazul aplicarii pe acarienii adulti, rezultatul maxim de combatere se poate constata dupa 2 saptamani de la tratament, asupra generatiei urmatoare.

Actara

Actara 25 WG actioneaza prin contact si ingestie. Produsul patrunde rapid in planta si apoi este transportat ascendent prin sistemul vascular, protejand intreaga planta, precum si noile productii. Combate daunatorii atat in stadiul de larva, cat si de adult.

Voliam Targo

Voliam Targo face parte din grupa de acaricide de ultima generatie. Combate un spectru larg de daunatori si are o perioada lunga de protectie datorita celor doua substante active din compozitie. Are efect unic ovi-larvicid impotriva insectelor si ofera performanta si precizie in combaterea acestora. Acest produs sistemic local este rezistent la spalare, selectiv cu mediul inconjurator si cu entomofauna utila si prezinta siguranta pentru consumatori si utilizatori. Se foloseste cu rezultate foarte bune pentru livezile de meri si peri.

Vertimec

Vertimec asigura controlul daunatorilor pe o perioada lunga de timp. Distruge adultii si larvele care se hranesc cu partile tratate ale plantei, insa nu are si efect ovicid. Protejeaza excelent culturile de ardei, capsuni, castraveti, mar, par, gutui, pepene, piersic, nectarin, cais, prun, tomate, salata de camp, vinete, zmeur, mur si vita de vie.

Envidor 240 SC

Acest produs face parte din gama de acaricide cu actiune prin contact si ingestie. Are un spectru larg de combatere, o puternica actiune ovicida, controleaza toate stadiile juvenile de larve si de nimfe si reduce substantial fertilitatea femelelor. Substanta se fixeaza in stratul ceros al cuticulei, nu este spalata la precipitatii, iar actiunea nu este influentata de temperaturile ridicate. Durata de protectie oferita este de cca. 40 zile de la aplicare si este foarte bine tolerata de plante. Se foloseste pentru combaterea daunatorilor la mar si vita de vie, printr-un singur tratament pe sezon, la debutul atacului, dupa inflorire sau la cresterea fructelor, in functie de caz.

Gestionarea adecvata a acarienilor si protectia culturilor reprezinta o provocare continua pentru agricultori, insa ambele misiuni sunt esentiale pentru a garanta securitatea alimentara si protectia mediului, intr-o societate in continua dezvoltare. Produsele acaricide joaca un rol major in controlul acestor daunatori, avand un impact semnificativ asupra productiei alimentare si sanatatii publice. Consulta oferta www.plantmaster.ro si alege produsul cel mai potrivit nevoilor tale! Utilizeaza-l respectand cu strictete recomandarile specialistilor si vei obtine rezultatele scontate!