ulei de cocos

ulei de cocos

Ne apropiem usor de finalul seriei de 7 articole legate de magnifica putere a uleiului de cocos. In cadrul acestui articol va vom oferi detalii si exemple despre utilizarile medicale, cazuri in care puteti inlocui cremele si subtantele de tratament cu ulei de cocos. Motivele pentru care Plantum va recomanda uleiul de cocos pentru tratarea afectiunilor pielii dar si a muscaturilor de insecte cum ar fi tantari, anumite tipuri de paianjeni, dar si altele. Uleiul de cocos este renumit inca din cele mai vechi timpuri pentru calitatile sale, iar bastinasii zonelor tropicale foloseau ulei de cocos pentru tratarea multor boli, dar si in ritualuri spirituale ca pe un elixir al vietii si al corpului. Insa despre partea mai spirituala si cea care priveste stilul raw-vegan vom vorbi in urmatorul articol.

Tratarea afectiunilor pielii cu ulei de cocos

Pentru infectiile locale de mici dimensiuni ale pielii, puteti folosi ulei de cocos pentru a dezinfecta si trata respectiva infectie intr-un mod natural, stimuland refacerea pielii prin propriile resurse ale organismului, nu in mod artificial sau fortat. Intr-o singura picatura de ulei de cocos gasim mult mai mult excipienti si substante cu proprietati antifungice decat in majoritatea cremelor specifice acestor afectiuni. Pe langa seva rostopacai, uleiul de cocos este si el o maniera cu rezultate foarte bune in eliminarea pe cale naturala a negilor si a altor ciuperci. Astfel, prin aplicarea unor pansamente cu ulei de cocos veti reusi in cel mult o luna sa eliminati orice neg in mod natural.

Principalul ingredient care este gasit in ulei de cocos este acidul lauric. Acest acid face ca acest ulei, desi are o proportie de peste 90% grasimi saturate, sa aibe o actiune benefica din multe aspecte asupra organismului. Prezenta acidului lauric dar si a combinatiei unice de acizi grasi cu lant mediu molecular face din acest ulei un excelent antibacterian, antifungic si un antimocrobian. Astfel, prin aplicarea de comprese cu ulei de cocos in zone infectate sau peste ranile usoare si medii, unde nu exista secretii, duce la vindecarea completa a suprafetei afectate intr-un timp scurt, fara a lasa urme si mai ales, permitand vindecarea pielii in mod natural.

O digestie sanatoasa prin consumarea regulata de ulei de cocos

Insa adevaratele proprietati medicale ale uleiului de cocos sunt activate in momentul incurgitarii. Astfel, desi destul de controversat in trectut pentru cantitatea sa de grasimi saturate, in urma cercetarilor stiintifice s-a constat ca tipul de grasimi saturate regasite in ulei de cocos sunt extrem de benefice sistemului digestiv si, prin urmare si organismului. Astfel, pentru cei ce consuma ulei de cocos periodic, s-a constatat o mai buna digestie, acesta ajutand tractul intestinal in procesul de digerare si asimilare a nutrienitilor. De asemenea, uleiul de cocos actioneaza ca si protector al mucoasei stomacale.

Despre actiunile medicale ale acestui ulei am putea discuta foarte mult, insa, asa cum au concluzionat si specialistii, acestea pot fi constatate doar prin consumarea acestuia. Va asteptam pe siteul nostru, www.plantum.ro pentru a va lua doza de sanatate zilnica!