zoom

Ultimele două luni din an, cele mai avantajose pentru cumpărăturile de bunuri de folosință îndelungată

Analizând ofertele retailerilor din anii precedenți, cel mai probabil se observă abundeța de super oferte din perioada noiembrie – decembrie. Desigur, aparent există reduceri mai mereu în timpul anului, însă intensitatea și volumul ofertelor promoționale atinge cote maxime în ultimele două luni din an. Acest lucru este simplu de explicat: magazinele sunt pregătite să realizeze volume mari de vânzări și își permit astfel să opereze cu adaosuri comerciale mai mici decât de obicei.

În plus, produsele vin mai ieftine de la producător / importatori / distribuitori, pentru că și aceștia mizează pe volume mari vândute pe termen scurt, cu un câștig mai redus per produs, dar cu un câștig foarte satisfăcător în ansamblu. Banii circulă mult mai rapid în economie în aceste luni, iar toate companiile implicate au costuri mai reduse cu eventuale credite sau alte cheltuieli asociate. Practic, ritmul de încasări și plăți este mai rapid decât în orice altă perioadă din an, sumele se rulează rapid. Comercianții pot investi în stocuri mari și pot negocia discounturi mai mari pentru că au siguranța vânzărilor rapide în noiembrie și decembrie.

Este deja cunoscut faptul că foarte multe persoane au bugete pregătite special pentru perioada de final de an, pentru cadouri de Crăciun, dar și pentru alte bunuri de folosință îndelungată. În cadrul unor evenimente de shopping precum Black Friday sau campaniile de decembrie, mulți oameni profită de reducerile maximale pentru a-și cumpăra electronice, electrocasnice, mobilier sau alte produse de mare valoare – inclusiv bijuterii sau automobile. Achiziții în creștere semnificativă există până și pe segmentul de servicii, mai ales în zona de turism.

Bani din economii sau / și bani din credit de nevoi personale

Astfel, dacă plănuiești să cumperi spre exemplu un laptop, un smartphone sau o mașină de splălat rufe, probabil că vei avea parte de cele mai bune condiții de preț în perioada noiembrie – decembrie, dacă identifici corect ofertele cu adevărat avantajoase de la marii retaileri. Este bine să ai bani pregătiți pentru astfel de cumpărături, însă dacă economiile nu sunt suficiente, poți apela și la creditare.

Pe credius.ro sunt propuse soluții de credite rapide, credite online pentru salariați și chiar pentru pensionari. Astfel de credite, sunt ideale pentru shopping de bunuri de folosință îndelungată. Se rezolvă o nevoie imediată, cu impact pe termen mai lung (folosești acele produse mulți ani și este comod să le plătești în mai multe rate fixe).

Mulți se gândesc că este bine să cumperi bunuri de folosință îndelungată în lunile în care comercianții au vânzări mai slabe. Acest lucru poate fi valabil mai degrabă pentru lichidările de stoc. În rest, este cu totul invers, pentru că în acele luni retailerii au nevoie să încaseze în general un adaos comercial per produs cât mai mare, din cauza volumelor mici de vânzări. Așadar, mult mai eficient se poate dovedi să faci cumpărături de bunuri de folosință îndelungată în ultimele luni din an, profitând de campaniile promoționale din această perioadă.