Transportul reprezinta mopreaniscarea persoanelor, animalelor sau bunurilor dintr-o locatie in alta. Modurile de transport difera, in functie de calea de transport folosita, astfel: transporturi aeriene, feroviare, rutiere, pe apa. etc. Acest domeniu include si infrastructura pe care se executa serviciile de transport, vehiculele folosite si operatiunile ce pot fi efectuate. Serviciul de transport este important, datorita faptului ca permite schimburile comerciale dintre oameni.

Infrastructura de transport este impartita in drumuri, cai ferate, cursuri de apa, cai aeriene, iar acestea au la capatul lor diferite terminale, precum aeroporturile, garile, statiile de autobuz, depozite etc. Aceste terminale se folosesc pentru schimbul de pasageri, marfuri sau pentru intretinerea vehiculelor.

Dintre vehiculele ce folosesc aceste tipuri de infrastructura, amintim autoturismele, bicicletele, autobuzele, trenurile, camioanele, elicoptere, avioane si lista poate continua.

Dupa tipul de transport, acestea se clasifica in transporturi interne si transporturi internationale.

In continuare vom discuta despre transporturile internationale.

In anul 1993 se infiinteaza firma Oprean, cu locatia in Sebes. La inceput, firma detinea doar 2 camioane cu care se facea ruta Sebes – Chisinau. In 1995, firma Oprean adauga o noua activitate la portofoliul lor de servicii, aceea de transport international, executand servicii de transport marfa in majoritatea tarilor europene.

In anul 1997, firma sebeseana se specializeaza in transportul confectiilor textile, procurandu-si masini speciale pentru acest tip de transport.

In prezent, parcul auto al firmei Oprean cuprinde:

  • 85 trailere echipate pentru transportul hainelor pe umerase. Aceste trailere au un volum de 90-100 mc sau de 100-120 mc;
  • 65 trailere pentru transportul marfurilor la temperatura prestabilita. Acestea sunt special realizate si folosite pentru a transporta marfuri perisabile si sunt dotate cu sisteme termice de ultima generatie, ce pot controla eficient temperatura dinauntrul trailerului;
  • 10 vehicule cu prelata. Acestea au o inaltime de 3 metri si sunt ideale pentru transportul din industria automobilelor;
  • 28 de camioane de volum mare ( 116 mc ) ce au o lungime de 15.4 metri;
  • 21 de camioane de 7.5 tone.

Aceasta flota impresionanta propulseaza firma Oprean in topul firmelor de transport din Romania si chiar din strainatate. Logistica firmei este foarte bine pusa la punct, astfel incat serviciile de transport se desfasoara in deplina securitate, asigurandu-se termenii de livrare si conditiile optime de transport ale marfurilor.

Vehiculele din parcul auto au norme de poluare Euro 5 si chiar, noua norma aparuta in 2013, Euro 6, iar starea lor perfecta de functionare asigura siguranta si promptitudinea transporturilor.  Acestea au dotari de ultima generatie, precum GPS, butoane de panica, senzori usi, alarme acustice, sisteme antifurt personalizat etc.

Cu aceasta flota de vehicule de transport marfa, firma Oprean desfasoara servicii de transport pe intreaga suprafata a Europei, avand contracte cu importante firme de pe continent.

Serviciul de transport international al firmei Oprean respecta toate normele si standardele inoprean vigoare din domeniul transporturilor international, atat soferii, foarte experimentati, cat si vehiculele de ultima generatie, asigurand servicii de calitate, intr-o maniera prompta si sigura.

Firma poate transporta marfuri generale, dar si marfuri la temperatura controlata in toate colturile Europei: Marea Britanie, Spania, Franta, Belgia, Oradea, Germania etc.

Puteti citi un articol interesant despre goblenuri accesand link-ul urmator http://www.articolebiz.ro/?p=3234 .