transport funerar

transport funerar

Decesul unul membru al familiei este un eveniment care ne da peste cap existenta. In acele momente este foarte greu sa ne concentram atentia asupra tuturor lucrurilor care trebuie facute pentru pregatirea inmormantarii. De aceea, companiile de specialitate pun la dispozitie o gamt variata de servicii, de la transportul funerar pana la organizarea mesei de pomenire sau a actelor necesare inhumarii. De cele mai multe ori, transportul funerar este inclus in pachetele standard oferite de companiile de pompe funebre, dar trebuie sa aveti in vedere faptul ca aceste costuri pot creste daca e vorba de transportul decedatului la diferite locatii (spital-capela-cimitir).  Exista pe piata numeroase optiuni pentru transportul funerar, in functie de traditiile pe care doriti sa le respectati, de bugetul de care dispuneti sau chiar de locul in care va fi organizata inmormantarea.

Tipuri de servicii de transport funerar

Transport funerar standard

Acest tip de transport se realizeaza de obicei cu masini de tip dubită, cu geamuri exterioare, special autorizate pentru aceste activitati. Se poate solicita transportul decedatului de la spital sau de acasa catre cimitir sau capela iar in multe cazuri, companiile pot pune la dispozitie si mijloace de transport pentru familia decedatului sau alte persoane care doresc sa participe la inmormantare. In masinile de tip dubită, există posibilitatea ca una sau doua persoane apropiate sa calatoreasca pe locurile din fata.

Transport funerar de tip „dric”

In cazul in care se doreste transportul cu masina de tip dric, trebuie avut in vedere faptul ca in acest caz, doar sicriul are spatiu necesar tn aceasta masina. Un avantaj al acestui tip de masina este faptul ca ele sunt dotate cu un suport special care permite agatarea coroanelor mortuare pe masina.

Transportul funerar in cazul repatrierilor

In cazul unui deces intr-o alta tara, unele companii funerare ofera servicii de transport funerar de la locul unde se afla decedatul, spre destinatia de inmormantare. Trebuie sa verificati daca acea companie ofera servicii de transport funerar din tara in care a decedat persoana si daca poate fi repatriat in conditii optime. De obicei, masinile care fac aceste trasee internaţionale, au nevoie de autorizatii speciale si trebuie sa fie dotate cu un sistem de refrigerare care sa permita transportul in cele mai bune conditii.

Consiliere in alegerea transportului funerar

Majoritatea companiilor funerare ofera consiliere atat in alegerea produselor cat si a serviciilor oferite. Si in cazul transportului funerar, cel mai bine este sa discutati cu un specialist pus la dispozitie de companie si sa-i explicati cum doriti sa se desfasoare inmormantarea si sa-i oferiti cat mai multe detalii despre locatia si evenimentul in sine. Tinand cont ca acesti consilieri au zilnic de-a face cu astfel de situatii, ei va stau la dispozitie cu o varitate de optiuni si sugestii, astfel incat o parte din povara momentelor grele prin care treceti sa fie usurata de faptul ca detaliile tehnice si organizarea efectiva a inmormantarii vor fi executate fara probleme.document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);