frezare cnc

frezare cnc

Frezare CNC inseamna proces de taiere prin care materialul este indepartat dintr-un bloc compact, material care nu permite prelucrarea cu ajutorul laserului si tocmai de aceea se apeleaza la o scula rotativa. Cu ajutorul acestui proces, se pot obtine diverse piese cu diferite forme. Puteti alege frezare cnc in 2 D sau chiar 3 D, depinzand de materialul folosit si de dorintele dumneavoastra.

Frezare CNC, ce inseamna CNC

CNC este prescurtarea de la Comanda Numerica Computerizata, iar fiecare aparat CNC este numerotat in felul urmator: N, G, X, Y, Z, F, M, S, T, fiecare litera inseamnand ceva anume. N este numarul frezei, G este codul G, adica functia pregatitoare, X este distanta ce trebuie parcursa de-a lungul axei X, Y este distanta de-a lungul axei Y, iar Z este distanta ce trebuie parcursa de-a lungul axei numerotata cu litera Z. Apoi, F este viteza de avansare, M face apelul la diverse functii, S este turatia arborelui principal iar ultima litera, T, face referire la sculele folosite.

Primele utilaje pentru frezare au fost folosite in jurul anului 1940 iar de la acele simple masinarii, astazi s-a ajuns la utilaje CNC performante astfel lucrarile se fac intr-un timp mai scurt iar calitatea este mult mai mare. Frezele CNC taie diverse materiale cu ajutorul unei axe sau chiar a doua axe ce se pot pozitiona in diferite moduri, astfel fiind posibila taierea in diverse forme.  Faptul ca frezarea traditionala a ajuns la frezare cnc , cu ajutorul computerului, a dus la performanta si la lucruri ce in mod normal sunt mai greu de realizat.

Ce se obtine prin frezare CNC de calitate

Frezarea CNC poate fi volumetrica sau de decupare. Prin frezarea CNC de decupare se pot obtine diverse logouri, litere si subansambluri montabile, iar prin frezarea CNC volumetrice se pot obtine cazi, bai, carcase auto si diverse alte obiecte.

Prelucrarea prin frezare CNC se poate utiliza in industria mobilierului, industria de publicitate pentru a se obtine diverse panouri si placi gravate, in decorul scenelor de teatru si in arhitectura pentru a se obtine diverse piese de mobilier de interior si exterior unice dar nu numai. Se pot prelucra diverse obiecte incepand cu material de plastic pana la material de lemn, aluminiu si diverse derivate. Obiectele prelucrate prin frezare CNC fac diferenta atunci cand este vorba de design. Tot la frezare CNC se apeleaza atunci cand este vorba despre amenajarea scenei pentru filme.

Calitate in frezarea CNC

In operatiuni de frezare CNC este vorba in primul rand de precizie. Contururile marginilor trebuie sa fie exacte pentru un aspect placut, iar suprafata trebuie sa fie perfecta. Pentru acest lucru este nevoie de tehnologie moderna si specialisti in frezare CNC. Frezarea CNC realizandu-se prin decuparea placilor semifabricate si tocmai de aceea este nevoie de precizie pentru o frezare CNC de calitate.

Pentru mai multe detalii in ceea ce priveste calitatea frezarii CNC, intrati pe www.mettem-cnc.com unde veti fi intampinati de specialisti ce se pot ocupa de ceea ce va doriti dumneavoastra sa obtineti.d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);