termoizolatii

termoizolatii

Daca tocmai te-ai mutat in casa noua sau ai deja o casa la care  platesti o suma foarte mare de   banii pentru caldura, e timpul sa iei in calcul posibilitatea unei termoizolatii care te poate ajuta economic foarte mult. La nivel european, avem cu 77% mai multa energie consumata pentru incalzirea locuintelor decat restul tarilor. Realizata cum trebuie, reduce consumul de energie, pierderile de caldura masive si aduce un aspect estetic mult mai placut si mai ingrijit.

 De ce sa alegeti termoizolatia

Termoizolatia este cea mai folosita metoda in ziua de azi pentru a economisi energie. Se poate ajunge la un procent de aproximativ 50% mai putina energie folosita intr-un an de zile.

Economisirea de energie nu e singurul motiv pentru care sa alegi termoizolatia. Climatul locuintei tale devine unul mult mai placut, fiind ferit de mucegai, de apa si de condens, astfel se realizeaza un climat uniform. De aceea in zilele friguroase, peretele ramane la temperatura camerei. Se poate spune ca prin termoizolatie se asigura o stare de confort termic dar si un climat uniform si sanatos.

Un sistem termoizolant protejeaza foarte bine constructia, astfel fereste  zidaria de infiltratiile de apa si protejeaza impotriva  scaderilor de temperatura repetate. Combinatia dintre umezeala si inghet poate dauna foarte mult constructiei, dar o termoizolatie relizata corect protejeaza si impiedica aparitia acesteia.

Chiar daca propria locuinta nu este perfecta din punct de vedere optic, dupa montarea unui sistem de termoizolatie valoarea cladirii creste exponential, datorita multitudini de posibilitati de amenajare.

In timpul verilor calduroase, in casele neizolate termic este aproape insuportabil de cald, iar pe timpul iernii lucrurile stau invers, casa pierde foarte rapid caldura. Cu o termizolatie completa, casa este protejata corespunzator contra caldurii excesive dar si gerului.

Tipurii de termoizolatie

Termoizolatia se poate realiza prin doua metode: spuma poliuretanica sau cu polistiren.

Spuma poliuretanica reprezinta cea mai buna solutie pentru o termoizolatie perfecta si de durata. Prin aceasta metoda se obtine o izolare perfecta, fara imbinari sau rosturi, fiind totodata si foarte eficienta si usor de aplicat (prin pulverizare).

Polistirenul reprezinta solutia ieftina a termoizolarii. Rezistenta fata de spuma poliuretanica este mult mai scazuta, iar sistemele de termoizolatii cu polistiren reprezinta un pericol pentru om, fiind toxic in timp.

Timpul de executie este foarte scurt pentru spuma poliuretanica, fiind foarte usor de aplicat datorita faptului ca se pulverizeaza iar timpul de uscare este foarte rapid.

Vopsea pentru termoizolatii

Vopseaua termoizolanta inglobeaza toata tehnologia de termoizolare intr-un strat foarte subtire. Calitatile pe care le detine o recomanda ca fiind foarte rezistenta si calitativa.

Cu o termoreflexie foarte buna a razelor solare dar si a radiatiilor infrarosii  si avand  o izolatie termica foarte buna, reprezinta o solutie foarte buna atat pentru izolatie interioara cat si exterioara.

O firma de incredere si cu experienta in domeniu se gaseste la www.Europlast.ro , avand peste 10 ani de experienta si personal calificat, promite o lucrare de foarte buna calitate. Daca inca nu deti o lucrare de termoizolatie, atunci asta e momentul  perfect pentru a o realiza.