Temperatura AC ideală pentru a economisi energie electrică și pentru a fi totuși confortabil acasă
zoom

Temperatura AC ideală pentru a economisi energie electrică și pentru a fi totuși confortabil acasă

Ce temperatură ar trebui să-mi setez aparatul de aer condiționat vara în timpul zilei pentru a economisi bani?

Deși în cele din urmă trebuie să decideți la ce temperatură vă simțiți confortabil, Departamentul pentru Energie și Energy Star din SUA sugerează că cea mai bună temperatură AC este de 25 °  pentru zilele de vară. Când ați plecat în timpul zilei, aveți potențialul de a economisi și mai mult dacă setați temperatura de 7 ° la 10 ° mai mare. DOE estimează că menținerea casei la 30 °  timp de opt ore pe zi în timpul perioadelor de vârf de răcire vă poate economisi 5% până la 15% din facturile de răcire.

Evident, nu veți dori să stați acasă pentru perioade lungi de timp la temperaturi de 30 ° , motiv pentru care 25 °  este ideal când vă întoarceți acasă de la serviciu. La această temperatură, vă puteți simți complet confortabil dacă vă îmbrăcați pentru sezon și rulați ventilatorul de tavan pentru a crea un efect de răcire a vântului. Când aerul se mișcă repede peste pielea ta, te face să te simți mai rece cu 4 °, ceea ce înseamnă că o cameră de 25 °  cu un ventilator care funcționează se simte la fel de confortabilă ca o cameră de 23 °  fără flux de aer.

Cea mai bună temperatură AC pentru dormit

Setarea termostatului noaptea în timpul verii este puțin mai complicată. Dacă puteți dormi liniștit într-o cameră caldă, Energy Star vă recomandă să setați temperatura cu 4 ° mai mare decât cea din timpul zilei. Cu toate acestea, mulți oameni preferă să doarmă într-o cameră răcoroasă, ceea ce poate duce la întoarcerea termostatului mai degrabă decât la creșterea pe timp de noapte. Se spune că cea mai bună temperatură pentru somn este între 16 ° și 20 °.

Deschiderea ferestrelor în timp ce dormi este o soluție bună dacă locuiți într-un climat răcoros. Apoi, închiderea geamurilor dimineața înainte de a deveni fierbinte prinde aer rece în interior și oferă service aer conditionat sector 2.

Temperatura medie a aerului condiționat

Temperatura medie a aerului condiționat depinde de o varietate de factori, inclusiv locația geografică, nivelurile de confort, sezonul și costul energiei. Oriunde între 23 ° și 25 ° este de obicei standard. Un studiu din Texas a arătat că temperatura modelului în lunile de vară a fost între 21 ° și 24 °. Același lucru a fost valabil și pentru lunile de iarnă. Cu toate acestea, acest lucru ar putea diferi în funcție de costurile cu energia din regiune.

Setarea AC cu un termostat programabil și zonare

Pentru a preveni sosirea la o casă fierbinte când ieșiți din serviciu, instalați un termostat programabil și setați-l corect. O retragere automată când pleci în fiecare dimineață te împiedică să uiți să crești temperatura, iar recuperarea automată cu 30 de minute înainte de a ajunge acasă îți permite să te bucuri de economii de energie fără a sacrifica confortul. Zonarea este, de asemenea, utilă pentru a menține dormitoarele din casa ta răcoroase noaptea, fără a răci întreaga casă.

Cu zonarea, controlați temperatura în anumite zone ale casei dvs. cu mai multe termostate. Când zonați dormitoarele separat de zona de zi, vă asigurați că rămâneți răcoros și confortabil, păstrând în același timp facturile la energie scăzute. Setările termostatului nu sunt singurele lucruri care necesită atenție atunci când vă pregătiți aparatul de service aer conditionat pentru vară, acum este și momentul să înlocuiți filtrul de curent alternativ pentru o climatizare mai eficientă.