termoizolatii

termoizolatii

Fiecare dintre noi ne dorim ca locuintele noastre sa ne ofere tot confortul necesar pentru a putea avea un trai linistit in caldura caminului nostru. De câtiva ani incoace acest lucru a inceput sa fie posibil datorita executarii de termoizolatii la exteriorul blocurilor.

Executarea termoizolatiilor totusi nu este un proces atât de simplu precum credeti, constructia aceasta, ca sa spun asa, nu se realizeaza peste noapte. In primul rând termoizolatiile reprezinta o investitie destul de semnificativa. Aspectul cel mai important atunci când vine vorba despre termoizolatii este acela ca firma cu care se leaga contractul de reabilitare termica sa mai fi executat asemenea lucrari iar cele pe care le-a realizat sa fie de cea mai buna calitate.

In cazul in care termoizolatia nu s-a realizat corect atunci intreaga investitie este facuta degeaba. 

In domeniul termoizolatiilor materialul cel mai utilizat este polistirenul, desi este criticat de foarte multi datorita proprietatilor sale care in loc sa avantajeze mai mult produc nemultumiri. Totusi, se poate observa ca din ce in ce mai mult incepe sa se mearga pe ideea de a imbraca locuintele cu placi din materiale naturale cum ar fi cânepa de exemplu. Totusi, si in acest caz, in care se utilizeaza materiale naturale acestea trebuie tratate chimic pentru a putea avea aceleasi proprietati ca si cel din polistiren de exemplu. Diferenta este aceea ca mateerialele naturale ofera un grad de calitate mai ridicat termoizolatiilor.

Pretul mic pe care il au placile de polistiren se datoreaza faptului ca sunt produse in masa pentru ca sunt cele mai utilizate.

Si, daca se merita sau nu termoizolarea cu polistiren ramâne la decizia fiecaruia dintre noi. Multi producatori dar si constructori au inceput sa inteleaga si sa recomande termoizolatii din materiale naturale.

Pentru a realiza termoizolatiile trebuie luat in calcul faptul ca aerul migreaza in locuinta si este necesar a se izola locurile de unde vine frigul pentru a nu se risipi caldura.

In urma cercetarilor s-a ajuns la concluzia pentru ca un om sa se simta confortabil in locuinta sa trebuie sa fie o temperatura de 24° C. Se stie ca termoizolatiile sunt realizate din materiale termoconductoare tocmai in ideea de a conserva caldura.

Termoizolatiile se monteaza intotdeauna la exterior si asta pentru a mentine punctul de inghet in afara peretilor.

Desigur, nu este neaparat necesar sa executam termoizolatiile doar din polistiren, exista tot felul de materiale naturale cum ar fi stuful, cânepa, lâna de oaie sau paiele. Daca acum câtiva ani doar vorbeam despre aceste tipuri de termoizolatii sau de case ecologice ei bine, au inceput sa capete contur si in tara noastra si au inceput sa fie utilizate din ce in ce mai des. Momentan, chiar daca aceste metode de termoizolare din materiale naturale nu sunt la fel de des utilizate in domeniul constructiilor, ramân tot cea mai buna si ecologica alegere.

Desigur, cel mai important aspect atunci când se executa lucrarile de termoizolatii cu www.europlastic.ro este acela de a tine cont si de conditiile meteorologice de afara intrucit acestea nu se pot monta daca afara ploua de exemplu, pentru ca astfel calitatea montajului poate fi grav afectata.