sprinklere

sprinklere

In diverse scenarii, s-ar parea ca, printre altele, sistemele de sprinklere pentru incendii ar fi folosite, ca si maniere de protectie impotriva focului, sau/si de prevenire a raspandirii acestuia.

Sistemele de sprinklere ar consista dintr-o sursa de apa, diverse configuratii in forma de sistem care ar controla presiunea si debitul apei si un sistem de tevi la care sprinklerele ar fi aparent conectate.

Acestea ar fi adesea folosite in cladiri industriale, fabrici, cladiri de birouri, hipermarketuri, etc, dar s-ar gasi aparent si in case, apartamente, vile, etc.

Sprinklerele ar fi aparent utilizate la nivel mondial, cu aproximativ 40 milioane de capete de sprinklere fiind instalate sau/si inlocuite la nivel global. In diverse cladiri cu instalatii de sisteme de sprinklere, aproximativ 99% din incendii ar fi controlate de sprinklere, fara necesitatea interventiilor pompierilor.

Sprinklere de incendiu: o mica istorie

In variate situatii, s-ar parea ca Leonardi da Vinci ar fi fost printre primii oameni inregistrati istoric care ar fi construit primul sistem de sprinklere din acele societati, in secolul 15. Da Vinci ar fi dotat bucataria gazdei sale cu un asa-zis “super cuptor”, benzi transportoare, precum si alte dispozitive.

Intr-o aparenta serie de erori, un incendiu ar fi izbucnit in mijlocut unui banchet. Sistemul de sprinklere ar fi parut sa functioneze aparent,  inundand etajul, apa luand mancarea si o parte din bucatarie cu ea.

In 1723, Ambrose Godfrey ar fi faurit primul sistem de incendii cu sprinklere functional, folosind praf de pusca pentru a elibera un lichid anti-incendiar.

Sprinklere de incendiu

In diverse scenarii, sprinklerele cu capat inchis ar fi tinute astfel de, printre altele, un bulb de sticla care ar functiona ca si detector de temperatura sau/si de catre o legatura dubla de metal alcatuit din variate aliaje speciale.

Bulbul de sticla si legatura metalica ar aplica presiune asupra capatului de teava, care ar functiona pe post de dop, prevenind scurgerea apei pana cand temperatura ambientala din preajma sprinklerului ar ajunge la nivelul la care acesta ar fi setat sa se deschida.

Deoarece, printre altele, fiecare sprinkler individual s-ar activa indiferent de celalalte, in functie de perceptia temperaturii, numarul de sprinklere activate ar fi acela al caror sprinklere ar fi in apropierea focului, astfel crescand si presiunea apei de scurgere, cat si prevenind diverse inconveniente pentru alte incinte ale facilitatii.

Ignifugare.eu: oferte variate pentru sprinklere de incendiu

Daca ati fi in cautare de sprinklere de incendiu, incercati si Ignifugare.ro. Aici veti gasi  diverse oferte pentru sprinklere de incendiu, precum si pentru alte produse si servicii.

Majoritatea clientilor care au apelat pana in prezent la serviciile si produsele oferite de www.Ignifugare.eu au mentionat, aparent, ca ar mai apela si in continuare, datorita calitatii acestora, cat si a preturilor avantajoase. Pe langa asta, orice colaborare ar decurge in mod eficient si rapid, crescand sansele de un parteneriat convenabil si fructuos pentru ambele parti.

document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);