zoom

Sfaturi pentru intretinere piscina

Intretinerea piscinei iti asigura confortul dorit si siguranta deplina in utilizare.
Aceasta operatiune nu tine doar de aspectul estetic al constructiei, ci este esentiala pentru a ne mentine sanatatea, pentru a elimina numeroasele ciupeci si bacterii care se formeaza si se multiplica in mediile umede.

Intretinerea piscinei iti asigura confortul dorit si siguranta deplina in utilizare.

Aceasta operatiune nu tine doar de aspectul estetic al constructiei, ci este esentiala pentru a ne mentine sanatatea, pentru a elimina numeroasele ciupeci si bacterii care se formeaza si se multiplica in mediile umede.

Accesorizarea completa a piscinei

Un prim pas legat de intretinere consta in accesorizarea completa a piscinei. Ca proprietar, trebuie sa te asiguri ca piscina este dotata corespunzator.

Accesorizarea completa a piscinei se refera la filtre pentru apa, sisteme de tratare, sisteme de iluminat, incalzitor piscina, prelate si nu numai. Asigura-te ca ai toate accesoriile necesare pentru confortul tau deplin, dar si al utilizatorilor.

Curatarea piscinei

Poate cel mai important sfat cu privire la intretinerea unei piscinei se refera la curatarea regulata a acesteia. Pentru indepartarea depunerilor de calcar si microorganismelor – bacterii si alge responsabile pentru o serie de boli periculoase –  de pe fundul si peretii piscinei, curatarea acesteia este recomandata cel putin o data pe an.

Pe langa inlaturarea frunzelor cazute din copaci si a altor impuritati de pe suprafata apei, va trebui sa golesti bazinul de apa si sa cureti depunerile de pe gresie. O poti face cu o perie obisnuita, folosind detergenti ecologici. Nu uita ca dupa fiecare operatiune de curatare a depunerilor de pe gresie sa clatesti foarte bine piscina inainte de a o umple cu apa.

Pentru recircularea si dezinfectarea apei, un filtru sau o pompa de piscina este solutia salvatoare. Astfel, te poti bucura pe deplin de o oaza de relaxare in care sa te racoresti si sa petreci timp de calitate in zilele calduroase de vara.

In cazul intretinerii unei piscine gonflabile, sarcina va fi mai usoara. Volumul mic de apa poate fi inlocuit cu usurinta. Pentru ca apa sa fie curata si dezinfectata, accesorizeaza-ti piscina cu o pompa de filtrare si recirculare a apei si un filtru cartus, de prelata de protectie si un skimmer.

Intretinerea piscinei in timpul verii

Dupa indepartarea prelatei de iarna, piscina va incepe sa atraga diverse deseuri, impuritati care trebuie colectate cat mai des posibil. In acest caz, ajuta daca ai in dotare un aspirator pentru piscina.

Foarte important este sa acorzi o atentie constanta curatarii filtrului. Alte sarcini care iti revin pentru intretinerea piscinei in timpul verii sunt legate de mentinerea unui pH optim al apei si mentinerea volulmului de apa din piscina la un volum optim.

De asemenea, pentru curatarea si intretinerea piscinei pe timpul verii va trebuie sa utilizezi o plasa cu maner telescopic, cu ajutorul careia vei aduna impuritatile de pe suprafata apei. Aceasta operatiune trebuie repetata de cateva ori pe saptamana. Nu uita ca, la randul ei, plasa trebuie curatata periodic, pentru a evita formarea bacteriilor ce pot contamina apa.

Totodata, marginile si treptele piscinei trebuie curatate o data la sapte zile. O poti face cu ajutorul unei perii speciale, care va indeparta cu usurinta sedimentele alunecoase si periculoase. Pentru a-ti simplifica munca, foloseste o perie care sa poata fi atasata manerului telescopic.

Pentru a curata podeaua piscinei, poti alege un aspirator manual care se ataseaza manerului telescopic si este manevrat pe suprafata podelei. Insa poti opta si pentru un aspirator automat, programabil, care sa faca treaba in locul tau.

Verificarile periodice ale unei piscine

Verificarile periodice ale piscinei sunt ‘’secretul’’ pentru un confort deplin.

̶  pentru o temperatura optima a apei, achizitioneaza un incalzitor piscine pe care sa il verifici periodic;

̶  pentru a nu afecta in nicun fel pielea, monitorizeaza constant nivelul pH-ului apei (7,2 – 7,8), cu ajutorul truselor speciale de testare;

̶  verifica nivelul de clor din apa; pentru o buna intretinere a piscinei, cantitatea de clor trebuie sa fie de cel putin 2,5 mg la fiecare litru de apa;

̶  in momentul verificarilor, nu ignora sitele, filtrele si sistemul de evacuare (toate trebuie sa fie bine fixate, curatate si chiar inlocuite periodic);

̶  cand nu o utilizezi, acopera piscina cu o prelata care sa o protejeze de impuritatile aduse de vant; in plus, aceasta permite o incalzire a apei de la soare.

Costurile de intretinere si curatare ale unei piscine

Sunt dictate de mai multi factori:

  • – dimensiunile piscinei;
  • – sistemele de filtrare din dotare;
  • – sistemele de purificare si de incalzire a apei;
  • – substantele achizitionate pentru dezinfectarea si limpezirea apei.

Mai multe detalii despre curatarea piscinei si intretinerea piscinei gasiti pe https://totalpool.ro