colectare deseuri reciclabile

colectare deseuri reciclabile

Societatea incepe incet, incet sa descopere importanta reciclarii si beneficiile pe care aceasta le aduce atat mediului cat si noua. Cami Comexim este o firma din Bucuresti, formata inca din 1992 avand o echipa de oameni devotati mediului, care prin produsele si serviciile, cum ar fi cel de colectare deseuri reciclabile, transport, prelucrare si valorificare, prin care incercam sa ajutam mediul si nu in ultimul rand natura.

 

Numai printr-o colectare deseuri reciclabile responsabile protejam mediul

Atunci cand vorbim de colectare deseuri reciclabile, trebuie sa tinem cont in primul rand de impactul pe care il au cele mai uzuale deseuri asupra mediului. Stiati ca un litru de ulei ars, aruncat in apa, poate contamina zeci, pana la sute de litri de apa potabila, facand-o astfel toxica pentru orice vietuitoare, chiar si pentru noi ?

Fie ca vorbim de producatori de deseuri de genul industriale, cum sunt fabricile sau unitatiile de productie, sau producatorii de deseuri menajeri, asa cum sunt restaurantele sau casa fiecaruia dintre dumnevoastra. Anual o familie din trei membri poate produce chiar si o tona de resturi si deseuri. Printre acestea, sunt si bateriile, uleiul folosit in bucatarie, electrocasnice uzate, sim multe altele.

Servicii de colectare deseuri reciclabile dar si produse pentru acest domeniu

Serviciile de colectare deseuri reciclabile sunt adresabile atat consumatorilor casnici, cat si celor industriali. Importanta colectarii responsabile este foarte mare si datorita aspectului economic al reciclarii. Un simplu computer, daca este reciclat, poate oferi materie prima pentru urmatoarea generatie de computere. Tocmai de aceea avem serviciul de colectare deseuri reciclabile electronice si electrice. Totodata, avem grija ca substantele nocive ce pot fi gasite in interiorul circuitelor integrate dintr-un computer sau orice alt aparat electroni, sa nu ajunga in contact cu natura.

Deja un standard in alte tari europene, cum ar fi Germania, Italia, Croatia, sistemul de colectare deseuri reciclabile selectiva, incepe sa devina implementata si in Romania. Desi vorbim de o lipsa de informare si legislatie in acest sens, ne bucuram sa constatam un numar tot mai mare de solicitari pentru servicii si produse specifice colectarii, transportului dar si a procesarii de deseuri.

Vorbim deja de un sistem de colectare deseuri reciclabile impartit in tre mari grupe, deseuri plastice, din hartie si carton si din sticla. Pentru a fi mai usor de recunoscut, comform legii avem pubele galbene pentru plastic si metal, verde pentru sticla si albastre pentru hartie. Insa fie ca din graba sau comoditate, romanul de rand nu se ocupa de sortarea corespunzatoare a deseurilor. Evident, pe langa aceste categorii, exista si pubela de deseuri menajere. Spunem acest lucru, deoarece multe persoane ignora codul de culori si etichetele de pe containerele de colectare deseuri reciclabile selectiva si arunca resturi menajere indiferent de culoarea sau eticheta acestor pubele.

Numai cu responsabilitate si corectitudine fata ne fiecare, vom putea ocroti natura. Echipa Cami Comexim, va pune la dispozitie solutii competente ce va pot asista inca de la colectarea deseurilor, transportul acestora, prelucrarea acestora, si chiar depozitarea deseurilor cu un grad ridicat de toxicitate. Asadar, va asteptam pe siteul www.reciclare-hartie.ro pentru a afla mai mult despre responsabilitate, reciclare si mediu.}