Se spune ca frumusetea se afla intotdeauna in ochii privitorului. Daca vorbim de grafica si design cu siguranta trebuie sa tinem cont ca acest domeniu s-a dezvoltat bazandu-se pe dorinta de a exemplifica in mod direct si aparte calitatile unui produs oferit consumatorului.

Aflata in perpetua dezvoltare, era vizualului a impus in aproape toate domeniile de activitate un standard foarte ridicat in ceea ce priveste grafica si design-ul. Chiar daca ni se pare paradoxal, si in trecut grafica si design-ul au avut o mare importanta desi tehnologia era rudimentara rezumandu-se la creion si hartie. Cand Papa l-a solicitat pe Michelangelo sa-i creeze statuetele de pe mormant, acesta a fost nevoit sa ii prezinte design-ul statuetelor prin schite in creion si carbune. Desi ideea nu i-a prea placut lui Michelangelo, acesta a realizat cererea pontifului dar i-a precizat ca este doar o prezentare incipienta a viitoarelor decoratiuni deoarece el nu se putea tine de un anumit plan.

Una dintre firmele care a creat un departament special de grafica si design este Total ID din Ghimpati, judetul Giurgiu. Echipa acestui departament se ocupa cu punerea in practica a dorintelor clientilor in ceea ce priveste grafica si design-ul diverselor etichete si materiale pentru ambalare.

Cei de la Total ID dau dovada de creativitate si originalitate in crearea graficii si design-ului, punand la dispozitia doritorilor diverse solutii pentru realizarea produsului finit. Aceasta calitate a unei echipe este foarte importanta si comunicarea dintre ei si clienti duce spre realizarea unui produs finit de mare calitate care intruneste talentul creatorilor si ideile solicitantului.