robineti clapa fluture

robineti clapa fluture

Robineti clapa fluture sunt echipamente utilizate pentru controlarea unui lichid in cadrul unui sistem de conducte.

Utilizare robineti clapa fluture

Despre robineti clapa fluture putem spune ca sunt utilizati in prima instanta, dupa cum am mentionat, in controlarea unui lichid in diverse sisteme de conducte, iar pe langa acest fapt, acest tip de robineti clapa fluture utilizeaza o clapa sau un disc pentru obturare.

Daca e sa comparam acesti robineti clapa fluture cu robineti cu sfera spre exemplu, un prim aspect care diferentiaza acesti robineti clapa fluture de celalalt tip de robineti ar fi acela ca acestia nu au cavitati care sa blocheze fluidele in conditiile in care robinetul va fi inchis. Totodata, acesti robineti clapa fluture vor fi utilizati ca si dispozitive pentru inchidere. Ei vor putea astfel sa controleze nivelul debitului de lichid in diferite pozitii, intre care putem mentiona pozitia de inchis in totalitate sau deschis in totalitate si totodata in pozitia de deschis partial.

Respectivii robineti clapa fluture vor putea fi folositi pentru diferite tipuri de fluide intre care lichide, fluxuri solide si chiar si aer.

Unde se utilizeaza robineti clapa fluture

Mai concret acesti robineti clapa fluture se pot utiliza si sunt, de fapt, foarte des utilizati in instalatii de aprovizionare cu apa spre exemplu, ei vor ajuta astfel la transportul si distribuirea apei, fie ca este vorba despre apa calda sau apa rece, apa industriala sau din contra, apa potabila.

Mai intalnim utilizarea de robineti clapa fluture si in diferite sisteme de transport al unor substante si produse petroliere spre exemplu, la fel si al diferitelor fluide care pot contine si diverse particule solide dupa cum am mentionat.

Cum se utilizeaza acesti robineti clapa fluture

Cand vine vorba de activarea acestor robineti clapa fluture, este bine de stiut ca aceste echipamente pot fi utilizate fie manual sau acesti robineti clapa fluture pot fi actionati si electric spre exemplu, sau pneumatic.

Acesti robineti clapa fluture pot fi actionati pe ax orizontal sau lateral, in functie si de tipul lor de actionare electrica sau manuala.

Exista si robineti clapa fluture care sunt bidirectionali, care sunt montati in functie de directia de curgere a lichidului.

Confectionare robineti clapa fluture

Veti intalni robineti clapa fluture confectionati din diverse materiale, iar unele dintre cele mai comune vor fi spre exemplu fonta si otelul.

Astfel, exista robineti clapa fluture pentru apa rece, pentru apa calda sau pentru gaze naturale chiar, iar acestia pot fi robineti clapa fluture cu corp fonta sau cu corp otel si asa mai departe.

Montare robineti clapa fluture

Robinetii clapa fluture sunt de fapt robineti fara flanse. In acest sens, putem sa mentionam si faptul ca acesti robineti clapa fluture de pe www.chrisden.ro se vor monta intre flansele existente ale conductei si sunt folositi pentru exploatarea, distributia si transportul de diverse fluide ca apa potabila, apa rece sau apa calda, produse petroliere, vapori saturati, diverse fluide care pot contine si particule solide.

 } else {