matopat_universal_10x5m_nowe-630x552E concediu, vremea e buna, iar distractia cu mingea pe plaja e in toi! Insa daca vorbim de un meci de volei sau de fotbal pe nisip, sunt riscuri sa apara si entorsele si fracturile. Deoarece echipa Hufmed doreste sa vina atat in ajutorul clientilor dar si a celor care apeleaza la clientii nostri, va oferim cateva sfaturi despre ingrijirea fracturilor si a entorselor ce pot aparea in timpul concediului. Cheia principala a intregii operatiuni de interventie o reprezinta folosirea de bandaje elastice dar si alte elemente, asa dupa cum urmeaza sa aflati.

Folositi bandaje elastice pentru a ajuta la recuperarea de dupa entorsa

Tratarea entorsei cu bandaje elastice este simpla, iar daca este facuta corect, durata de vindecare este minima. Inainte de orice, entorsa este cauzata de miscari ale unei articulatii peste limita de articulare a acesteia. Ca simptome putem enumera umflarea zonei, durere puternica si inrosirea pielii in aria articulatiei.

Ei bun, prietenul dumneavoastra tocmai a reusit sa capete o entorsa de toata frumusetea la glezna. E foarte recomandat sa aveti in bagajul de vacanta si bandaje elastice. Mai ales pentru situatii de acest gen, insa despre ce ar trebui sa contina o trusa medicala pentru vacanta, Hufmed va va sfatui intr-unul din articolele urmatoare.

Spirtul si o punga de gheata de la lada frigorifica ajuta foarte mult la calmarea durerii dar si la retragerea umflaturii. Asadar, inainte de a vorbi despre bandaje elastice aplicati ceva foarte rece, gheata, un recipient de suc metalic rece sau spirt(acesta pe langa faptul ca dezinfecteaza, prin evaporare, zona unde este aplicat se si raceste). Folositi unguente antiinflamatoare precum si analgezice (Algocalmin, Nurofen, Aulin, etc.). Deoarece in timpul unei entorse este riscul ca tendoanele sa fie afectate in mod serios, este cel mai bine sa va prezentati unui ortoped.

Pentru a diminua timpul de recuperare dupa o entorsa, puteti folosi bandaje elastice pentru a intari articulatia. Acest lucru il puteti face si in cazul in care incheietura este slabita, dar si pentru deplasari lungi pe munte.

Folositi bandaje elastice pentru imobilizarea membrului rupt

Ei bine, despre fracturi putem spune ca este strict necesar sa aveti orice seamana cu niste bandaje elastice. In cazul unei fracturi, intreaga incheitura trebuie imobilizata. Pentru acest lucru trebuie sa creati niste atele din ceea ce gasiti la indemana pe plaja. Important este ca aveti nevoie de doua obiecte lungi de minim 20cm si dure.

Folosind bandaje elastice prindeti cele doua atele astfel incat articulatia sa fie blocata. Cand infasurati bandajul tineti cont si de faptul ca o acesta nu trebuie sa fie extrem de strans pe membru, pentru a permite sangelui sa circule.

Indiferent de situatii, nu va recomandam sa actionati in tratarea diferitelor probleme doar dupa ureche sau dupa sfaturile prietenilor. Consultati un medi specialist in ortopedie, sau cel putin medicul de familie. Tineti cont de faptul ca pe litoral exista mai multe unitati medicale ce se afla de obicei intr-un cort semnalizat corespunzator.

Hufmed va invita sa ne vizitati siteul www.hufmed.ro pentru a cunoaste mai multe despre produsele noastre, precum si pentru a consulta echipa noastra de specialisti cu privire la produsele noastre. Va asteptam!