vin-spumant
zoom

Rasfata-te cu trei dintre cele mai fine sortimente de vin spumant!

Vinul spumant, obtinut prin dubla fermentare in interiorul unui recipient inchis, astfel incat bulele de dioxid de carbon sa ramana “captive”, reprezinta una dintre cele mai apreciate bauturi de catre romani.

Desi diferentele fata de sampanie sunt subtile, iar locul de nastere al acestei licori delicate este tot regiunea franceza Champagne, nu trebuie sa folosim cele doua denumiri una in locul celeilalte.

In tara noastra, exista o puternica traditie ca sampania sa fie deschisa doar de Revelion si la zile de nastere, pe cand vinul spumant poate fi consumat si la alte ocazii speciale.

In continuare, iti prezentam trei dintre cele mai fine sortimente de vin spumant, disponibile in oferta magazinului online Beicevrei.ro, alaturi de sugestii privind temperatura de servire si felurile de mancare alese sa le insoteasca:

1. Spumant Carassia Classic 2016 (Crama Carastelec) – 1,5 litri, 12% alcool – pret 192,42 de lei

Originea: Transilvania, Romania

Soiul de struguri: Chardonnay, Pinot Noir

Experienta: Acest vin spumant, cu un perlaj fin, se remarca printr-o aroma fructata, de citrice, piersici, mere si pere verzi coapte, completata de o mireasma fina de coaja de paine, maia si ierburi. Gustul, obtinut prin combinarea echilibrata a soiurilor Chardonnay si Pinot Noir, este unul consistent, de lunga durata si cu note minerale.

Temperatura de servire: 10 – 12 grade Celsius

Sugestie de servire: Acest sortiment se potriveste de minune cu numeroase preparate culinare, datorita versatilitatii sale. Astfel, il poti folosi cu incredere atat langa aperitive si salate, cat si cu fructe de mare sau carne alba.

2. Spumant Gold Rose (Bottega) – 1,5 litri, 11,5% alcool – pret 182,07 lei

Originea: Lombardia, Italia

Soiul de struguri: Pinot Noir

Experienta: Parfumul acestui vin spumant, puternic colorat, are note de capsune salbatice si coacaze, dar aduce aminte si de mireasma delicata a florilor. Gustul este la inceput unul pregnant de fructe, care apoi lasa loc accentelor florale.

Temperatura de servire: 4 – 5 grade Celsius

Sugestie de servire: Excelent ca aperitiv, spumantul Gold Rose completeaza in mod ideal unele dintre cele mai fine preparate din lume. Astfel, poate fi asezat langa un platou cu branzeturi sau meniuri vegetariene, carne alba ori preparate din peste (sushi, scoici, cruditati).

3. Spumant Vintage 2016 (Asti Martini) – 0,75 litri, 7,5% alcool – pret 81,72 de lei

Originea: Piemont, Italia

Soiul de struguri: Moscato Bianco

Experienta: Vinul spumant originar din apropiere de Torino are un aspect efervescent, de culoare galbena cu inflexiuni verzui, un miros proaspat, floral si fructat, extrem de puternic si un gust lejer, similar combinatiei dintre grapefruit, lamaie, caise si mere verzi. La final, senzatia ramasa pe bolta palatina va fi aceea de fructe cu putin zahar.

Temperatura de servire: 6 – 8 grade Celsius

Sugestie de servire: Acest vin amplifica gustul fructelor de mare, fie ca vorbim despre sepia, raci, creveti jumbo sau midii in vin alb, pregatite cu sosuri / salsa dulcege, pe baza de fructe exotice. O alta sugestie este alaturi de carnea de peste slab gatita pe grill, garnisita cu legume sote si aceleasi sosuri dulci.