zoom

Puterea florilor

„Toate florile ar avea puteri foarte speciale” Acesta este un citat din Alice în Țara Minunilor a lui Lewis Carroll. Florile au fost un simbol al păcii și al iubirii de-a lungul veacurilor. Din mișcarea „Flower Power” din anii 1960, când activista și tânăra pacifistă Jane Rose Kasmir a fost fotografiată plantând o floare pe baionetele gărzilor de la Pentagon, în timpul unui protest împotriva războiului din Vietnam din 21 octombrie 1967. Un moment de timp care ar continua în cultura și moștenirea americană pentru a reflecta un moment de pace într-un timp de război, simbolizând un nou tip de rezistență pasivă, inventat de eseul lui Ginsberg din 1965, intitulat How to Make a March/Spectacle. La sfârșitul anilor 1800, o femeie care respinge un pretendent i-ar putea trimite trandafiri galbeni. În timpul primului război mondial, un bărbat care pleacă într-o luptă în străinătate i-ar putea oferi iubitei sale nu-mă-uita. Majoritatea oamenilor își amintesc că trandafirii roșii înseamnă „Te iubesc”, dar floriografia în sine a fost în mare măsură uitată, o practică victoriană în care anumite tipuri de flori au însemnat lucruri diferite.

În unele cazuri, florile pot avea o reprezentare mai sumbră, cum ar fi crinii la o înmormântare. Recent, au fost descoperite dovezi ale unor flori care datează din perioada preistorică prin „fosilele florilor”. Arheologii au descoperit scheletele unui bărbat, două femei și un bebeluș îngropați împreună într-o peșteră din Irak într-o peșteră din pământ care conținea polen de flori. Această asociere a florilor cu locuința peșteră a neandertalienilor din epoca pleistocenă indică rolul florilor în ritualurile de înmormântare. Analiza polenului de sediment concentrat în loturi, a implicat că posibile ciorchini de flori au fost plasate pe mormânt. O examinare mai atentă a polenului de flori a permis oamenilor de știință să identifice multe flori care erau prezente, toate având unele proprietăți terapeutice.

Așa este, înainte de a avea farmacia locală cu multe siropuri colorate pentru tuse pentru a ne ajuta alimentele, ne bazam pe flori. Flori precum calendula pentru dureri sau isop pentru dureri în gât. Astăzi s-ar putea să găsiți Ecanechia la farmacia locală. Deși majoritatea calităților de stimulare a imunității ale acestei flori provin din rădăcinile sale, este totuși o floare vindecătoare. În cea mai mare parte, florile vindecătoare aparțin trecutului. Asta, desigur, dacă excludeți una dintre cele mai controversate flori de astăzi, floarea de canabis sau marijuana. Se spune că această floare foarte dezbătută ajută la o serie de afecțiuni, cum ar fi durerea cronică, depresia și tulburările de stomac, pentru a numi doar câteva. Deși unele state au legalizat canabisul pentru uz medical, distribuitorii și pacienții care au ajuns să se bazeze pe proprietățile sale vindecătoare sunt sub controlul constant nu numai al guvernului nostru federal, ci și al aleșilor de stat care continuă să susțină valabilitatea acestei puteri de flori.

Trandafiri criogenati in cupola de sticla .

Unele flori sunt pur și simplu bune de mâncat. Luați floarea de dovleac. Această floare strălucitoare și strălucitoare poartă o aromă de unt a verii. Pur și simplu căleți ușor și presărați puțină sare și gata. O gustare delicioasă și frumoasă. Și tu nu ai băut niciodată afine uscate și ciocolată neagră cu lavandă proaspătă și parfumată, atunci pur și simplu nu știi ce îți lipsește. Păpădiile care sunt denumite în mod obișnuit buruieni sunt cele mai dulci cu o aromă asemănătoare mierii atunci când sunt culese tinere. Data viitoare când faceți o salată sau orez pilaf încercați să adăugați niște flori de păpădie și verdeață.

Crearea unei grădini de flori comestibile atrăgătoare este plină de satisfacții pentru toate simțurile. Florile, ca un plus comestibil, aduc arome vii, culori și texturi la salate, supe, caserole și alte feluri de mâncare. A mânca flori nu este atât de exotic pe cât ar putea părea. Folosirea florilor ca hrană datează din epoca de piatră, cu dovezi arheologice că omul timpuriu a mâncat flori precum trandafirii. Este posibil să nu doriți să mâncați flori dacă aveți astm bronșic, alergii sau febra fânului. Veți dori să vă asigurați că mâncați numai flori care au fost cultivate organic, astfel încât să nu aibă reziduuri de pesticide. Găsesc că cel mai bine este să colectezi flori în partea mai răcoroasă a zilei, cum ar fi dimineața devreme, după ce roua s-a evaporat, sau după-amiaza târziu. Unele flori anuale, comestibile comune, care sunt ușor de cultivat, precum și gustoase, includ o serie de ierburi și legume care au flori comestibile în plus față de alte părți comestibile. Gălbenelele/gălbenelele de ghiveci (Calendula officinalis) se prezintă în flori galbene, aurii sau portocalii, cu gust acidulat, piper. Nasturtium (Tropaeolum majus) are flori in nuante de alb pana la rosu, cu un nasturel si aroma piperata. Aceste flori sunt, de asemenea, folosite pentru capacitatea lor de a ajuta la protejarea altor plante din grădina dumneavoastră de dăunători. Begoniile tuberoase (Begonia x tuberhybrida) au flori albe, roz, galbene, roșii, portocalii sau multicolore cu aromă de citrice. Ridichea (Raphanus sativus) are flori galbene, picante-iute, foarte asemănătoare cu florile galbene ale verdețurilor de muștar. Dacă îți place amărăciunea rucola, atunci îți sugerez să încerci florile care ies la sfârșitul sezonului de vegetație.